` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Tientallen doden bij aanslag op trein in Assam
GUWAHATI, 31 DEC. Bij een bomaanslag op een trein in de Indiase deelstaat Assam zijn gisteren tientallen mensen om het leven gekomen. Reddingswerkers hebben inmiddels 48 lichamen geborgen en 58 mensen naar het ziekenhuis gebracht. De meeste passagiers waren vakantiegangers die de jaarwisseling in New Delhi wilden vieren.

'Brunswijk regelde cocaïnesmokkel'
HAARLEM, 31 DEC. De voormalige Surinaamse guerrillaleider R. Brunswijk was de organisator van een transport van 52 kilo cocaïne van Suriname naar Nederland, dat in maart op Schiphol werd onderschept. Dit heeft een 27-jarige Surinaamse studente die werd aangehouden met twee koffers met de drugs, vorige maand verteld aan justitie in Haarlem.

Vreedzaam einde gijzeling Peru lijkt nabij
LIMA, 31 DEC. De hoop op een oplossing van het gijzelingsdrama in de Peruaanse hoofdstad Lima is het afgelopen etmaal sterk toegenomen. De Peruaanse en buitenlandse visuele pers zou vanmiddag van vier tot zes uur Nederlandse tijd in kleine groepjes naar de ingang van de door 20 Túpac Amaru-rebellen bezette residentie van de Japanse ambassadeur mogen komen voor nadere informatie.

Overslag in haven Rotterdam bijna een procent lager
ROTTERDAM, 31 DEC. De goederenoverslag in de Rotterdamse haven is dit jaar met 0,9 procent teruggelopen tot 290,6 miljoen ton. In het recordjaar 1995 werd nog 294,3 miljoen ton overgeslagen. De belangrijkste concurrent van Rotterdam, Antwerpen, zag de overslag met 1,9 procent dalen tot 106 miljoen ton. In Vlissingen werd 13 miljoen ton goederen overgeslagen.

Leger Joegoslavië ontkent brieven
BELGRADO, 31 DEC. De Joegoslavische legerleiding heeft ontkend verdeeld te zijn over de huidige politieke crisis. In een gisteren uitgegeven verklaring zei de generale staf zich niet te willen mengen in die crisis. Het afgelopen weekeinde meldde zich in open brieven een groep officieren en soldaten van het Derde Leger met een verklaring van solidariteit met de demonstranten die al meer dan veertig dagen protesteren tegen de annulering van de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen van 17 november.

Kok populairste politicus
AMSTERDAM, 31 DEC. Premier W. Kok (PvdA) is de populairste politicus in Nederland. Op ruime afstand volgen de VVD-politici F. Bolkestein en E. Terpstra. Dat blijkt uit een onderzoek dat het NIPO onder 1.200 mensen heeft gehouden.

Paul McCartney onderscheiden
LONDEN, 31 DEC. Ex-Beatle Paul McCartney is vandaag door koningin Elizabeth geridderd en heeft daarmee de aanspreektitel 'Sir' verworven. Componist Andrew Lloyd Webber, die deze titel al bezat, is in de adelstand verheven. Hij heet voortaan Lord Lloyd Webber en kan zitting nemen in het Britse Hogerhuis.

Koreanen kopen Fokker niet
ROTTERDAM, 31 DEC. Het Zuid-Koreaanse vliegtuigbouwconsortium onder leiding van Samsung Aerospace ziet definitief af van een overname van Fokker. Dit heeft het Zuidkoreaanse ministerie van Handel, Industrie en Energie gisteren in Seoel bekendgemaakt.

Bestuurslid Elf Steden overleden
LEEUWARDEN, 31 DEC. Bestuurslid Andries Westerbaan van de vereniging De Friesche Elf Steden is vanmorgen op 59-jarige leeftijd overleden aan een hartstilstand, kort voordat hij zou vertrekken naar de dagelijkse persconferentie van het bestuur in Leeuwarden. Binnen de organisatie van de Elfstedentocht was Westerbaan, die aannemer was, belast met technische en wedstrijdzaken.

Extra boetes
DEN HAAG, 31 DEC. De politie heeft dit jaar ruim twee miljoen processen- verbaal opgemaakt, enkele honderdduizenden meer dan met het openbaar ministerie was afgesproken.

NRC Webpagina's
31 DECEMBER 1996


NRC Weekeditie voor het Buitenland


Nu ook los
verkrijgbaar
in Italië

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)