` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Major raakt zijn meerderheid kwijt
LONDEN, 7 DEC. De Britse premier, John Major, is zijn meerderheid in het Lagerhuis kwijt. Gisteren besloot een Lagerhuislid uit de Conservatieve fractie te stappen. De Conservatieven beschikken nu nog over 324 Lagerhuiszetels. Labour en de andere partijen hebben er 325. Twee zetels zijn vacant. Voor een daarvan, in een traditioneel door Labour gedomineerd district, worden later deze maand tussentijdse verkiezingen gehouden.

Afrika levert vier kandidaten voor opvolging Boutros
NEW YORK, 7 DEC. Afrikaanse landen hebben gisteren vier kandidaten formeel voorgedragen voor de opvolging van Boutros Ghali als secretaris-generaal van de Verenigde Naties. De bekendste is de Ghanees Kofi Annan, thans plaatsvervanger van Boutros Ghali. De kandidatuur van Boutros Ghali voor een tweede ambtstermijn is getorpedeerd door een Amerikaans veto. De overige kandidaten zijn de Nigeriaanse oud-premier Hamed Al-Ghabed, de Mauritaniër Ahmedou Ould Abdallah en de Ivoriaanse minister van Buitenlandse Zaken, Amara Essy.

Birma onderdrukt studentenprotest
RANGOON, 7 DEC. Militairen en oproerpolitie hebben vanochtend hardhandig een eind gemaakt aan studentenprotesten in Rangoon, de hoofdstad van Birma. De hele week al gaan studenten de straat op om te demonstreren voor meer vrijheid in het land. Een woordvoerder van het militaire regime zei dat in totaal 263 studenten en sympathisanten zijn aangehouden.

Dijkstal bezorgd over compromis
DEN HAAG, 7 DEC. Frankrijk zou zich volgens vice-premier Dijkstal ,, ongeloofwaardig'' maken als president Chirac alsnog het compromis afwijst dat de Europese ministers van Justitie vorige week in Brussel bereikten over een gemeenschappelijke aanpak van de drugscriminaliteit.

Oppositie Servië vormt 'regering'
BELGRADO, 7 DEC. De Servische oppositie blijft ondanks enkele concessies de druk op president Milosevic handhaven. Gisteren maakte de oppositie de vorming van een schaduwregering bekend. Vanuit Montenegro, de zusterrepubliek van Servië, kwam gisteren scherpe kritiek op Milosevic.

Universiteit wil af van Diekstra
LEIDEN, 7 DEC. Het bestuur van de universiteit van Leiden voert onderhandelingen met prof.dr. R.F.W. Diekstra en zijn raadsman over een afvloeiingsregeling. Het universiteitsbestuur ziet geen mogelijkheid meer verder samen te werken met de hoogleraar psychologie nadat hij verschillende keren beschuldigd is van plagiaat.

België wil justitie hervormen
BRUSSEL, 7 DEC. De Belgische regering is het gisteren eens geworden over hervormingen bij justitie en politie. De regering wil onder meer een einde maken aan de invloed van politici bij de bevordering van magistraten.

NRC Webpagina's
7 DECEMBER 1996


NRC Weekeditie voor het Buitenland


Nu ook los
verkrijgbaar
in Italië

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)