U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Sport7 zet morgen uitzendingen stop
De televisiezender Sport7 vraagt surseance van betaling aan en staakt morgenavond om middernacht zijn uitzendingen. Het bestuur van de sectie betaald voetbal van de KNVB, onder leiding van voorzitter J. Staatsen, wil opstappen.


Al vanaf het begin nam Sport7 enorme risico's
Met evenveel kabaal als Sport7 in februari opgericht werd, is de "Nationale Sportzender' gisteravond ten onder gegaan. ,,Sport7, de zender waar u nu naar kijkt, stopt zondag 8 december met uitzenden'', meldde een aangeslagen presentatrice van Sport7 Nieuws.


Reclamewereld: Sport7 stapelde fout op fout
Was er na het wasmiddel Omo Power een grotere marketing blunder denkbaar? Ja, zeiden deskundigen uit de reclamewereld onlangs in het vakblad Nieuwstribune. Sport7. De onderbroek met gaten - ,,zestien keer gewassen met Omo Power'' - die concurrent Procter & Gamble aan producent Unilever overhandigde, vindt in de reclamewereld zijn gelijke in de lage kijkcijfers van de commerciële sportzender.


Reacties op val Sport7: Dit is geen moment voor leedvermaak
Sport7 verdwijnt zondag om middernacht van het scherm. Een goede ontwikkeling, of een ramp voor het Nederlandse voetbal? De mening van enkele betrokkenen.


Schadeclaims zullen heen en weer vliegen
Zo verwachtte de zender elk jaar zo'n 140 miljoen gulden te verdienen aan abonneegelden en nog zo'n zelfde bedrag aan reclame binnen te halen. Die inschatting bleek in de Nederlandse situatie volstrekt onhaalbaar.



NRC Webpagina's
7 DECEMBER 1996


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)