U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE

Willem II
RKC Waalwijk
Willem II doet goede zaken in degradatiestrijd

Door onze sportredactie
ROTTERDAM, 7 DEC. RKC Waalwijk heeft gisteravond opnieuw een nederlaag geleden voor eigen publiek. In het nieuwe stadion verloor de ploeg van trainer Bert Jacobs met 2-1 van streekgenoot Willem II. Middenvelder Van der Vegt stelde dertien minuten voor tijd de overwinning veilig voor de club uit Tilburg. Willem II, tot gisteren de nummer zeventien van de ranglijst, deed daarmee goede zaken in de strijd tegen degradatie. RKC blijft hekkensluiter in de Nederlandse voetbalcompetitie.

Willem II kwam vlak voor de rust op voorsprong nadat RKC-doelman Van Dijk de bal niet onder controle kreeg. Middenvelder Konterman profiteerde van de blunder van de oud-speler van Feyenoord. Na rust bracht invaller Starbuick de thuisploeg op gelijke hoogte. Op aangeven van aanvoerder Brands haalde de Engelsman doeltreffend uit. Keeper Van Fessem ging daarbij niet vrijuit. De jeugdinternational verkeek zich op de curve in het schot.

Amper een minuut later bepaalde Van der Vegt de eindstand op 1-2. Vanaf de aftrap zette linkerspits Kolkka een rush in. De voorzet van de Fin belandde op het hoofd van Van der Vegt die doelman Van Dijk voor de tweede keer kansloos liet. Voor RKC betekende het verlies de elfde seizoensnederlaag.

In de eerste divisie verloor Go Ahead Eagles, de nummer twee van de ranglijst, met 2-0 van FC Zwolle. Van Tuinen en Boekweg (strafschop) scoorden voor de ploeg uit Overijssel. MVV verloor met dezelfde cijfers bij FC VVV. Pieren en Van Appelen waren trefzeker in de Limburgse derby. VVV-aanvoerder De Wolf miste vlak voor tijd een strafschop.

Koploper Paris Saint Germain verloor in de Franse competitie op eigen veld met 2-1 van hekkensluiter AS Nancy. N'Gotty bracht de thuisploeg in de tweede minuut al aan de leiding, maar in het laatste kwartier sloeg Nancy toe via Fischer en Gray. FC Nantes won op de 21ste speeldag met 4-0 bij RC Lens.

In Duitsland stond Youri Mulder aan de basis van de vierde opeenvolgende overwinning van Schalke 04. De club uit Gelsenkirchen won met 2-0 van Hanse Rostock. De Nederlandse spits maakte beide doelpunten voor de ploeg van trainer Stevens. Lijstaanvoerder Bayer Leverkusen verspeelde een punt bij VfL Bochum: 2-2. Karlsruher SC herstelde zich van de uitschakeling in het UEFA-bekertoernooi en versloeg hekkensluiter SC Freiburg met 3-0. Werder Bremen en München 1860 deelden de punten: 1-1.

Eendracht Aalst zorgde voor een verrassing in de eerste ronde van de Belgische bekercompetitie. De degradatiekandidaat won voor eigen publiek met 3-0 van Excelsior Moeskroen, dit seizoen de revelatie van de hoogste afdeling van het Belgische betaalde voetbal. Na zeventien speeldagen bezet nieuwkomer Moeskroen de tweede plaats in de eerste klasse. Tegen Aalst maakte de ploeg gisteren geen schijn van kans.