U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


De veranderingen
in NRC Handelsblad
zullen niet
onopgemerkt blijven

Strijd laait op bij Zaïrese stad Goma
Bij de Oostzaïrese stad Goma zijn vandaag hevige gevechten uitgebroken tussen Tutsi-rebellen en Hutu-extremisten uit het vluchtelingenkamp Mugunga. De Verenigde Staten hebben gisteren in principe besloten troepen te leveren voor humanitaire hulp.


E C O N O M I E :


Vecai keurt contract met Sport7 af
De doorgifte van Sport7 door kabelmaatschappijen is verder op de tocht komen te staan. Vanochtend heeft het bestuur van de Vecai, de vereniging van Nederlandse kabelmaatschappijen, in een besloten vergadering het door onderhandelingsdelegaties van de Vecai en Sport7 overeengekomen 'modelcontract' verworpen.


W E R E L D V O E D S E L T O P :


"Uitgaven katten- en hondenvoer overstijgen FAO-budget"
Sommige Westerse landen laten regelmatig kritiek horen op de FAO. Zij vinden dat die te bureaucratisch werkt, teveel kost en weinig effectief is. Met name de Verenigde Staten betalen hun contributie met mondjesmaat, net genoeg om niet te worden geroyeerd als lid. De directeur- generaal van de FAO, Jacques Diouf, haalde gisteren fel uit naar dergelijke rekenmeesters. Die hebben volgens hem hun prioriteiten verkeerd liggen.


H O O F D A R T I K E L :


Naar Zaïre?
De afgelopen 24 uur is er enig zicht ontstaan op hulpverlening aan de vele tienduizenden vluchtelingen in Oost-Zaïre. President Clinton heeft ,,in beginsel'' Amerikaanse troepen toegezegd, maar maakt een voorbehoud zolang nog geen helderheid bestaat over het Veiligheidsraadmandaat waaronder zal worden geïntervenieerd. Toch is er al enige duidelijkheid daaromtrent: het zal gaan om een multinationale vredesmacht onder Canadees bevel die volgens Amerikaanse woordvoerders niet tot ontwapening van milities en tot het onder beheer nemen van kampen zal overgaan. De Amerikanen zouden rondom Goma de logistieke verzorging van de operatie voor hun rekening nemen. Particuliere hulporganisaties en de VN-vluchtelingenorganisatie dienen voor de distributie van de hulpgoederen te zorgen.


S P O R T :


Voldoende opvolgers olympische helden
Nederland is de sterkste hockeynatie ter wereld en beschikt vooral bij de mannen over de grootste talenten met stick en bal. De verschillende bondscoaches kunnen putten uit een enorm arsenaal aan jeugdig talent. De vervangers voor de olympische helden Bovelander, Delissen en Van den Honert staan dan ook in de rij. Gisteren behaalde een verjongd Nederlands elftal zijn eerste zege na de gouden medaille in Atlanta. In Eindhoven wonnen de mannen van bondscoach Oltmans een oefenwedstrijd met 4-1 van België.


NRC Webpagina's
14 NOVEMBER 1996

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)