U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Spanje wil volledig lid van NAVO worden
MADRID, 14 NOV. Het Spaanse parlement heeft vanochtend met ruime meerderheid ingestemd met de volledige integratie van Spanje in de NAVO. De conservatieve minderheidsregering van premier José María Aznar kreeg daarbij de steun van de socialistische oppositiepartij onder leiding van Felipe González om hierover met het bondgenootschap te onderhandelen.

Ficq: immuniteit bestuur opheffen
AMSTERDAM, 14 NOV. De immuniteit van lagere overheden bij milieudelicten moet worden opgeheven. Net als particulieren moet de overheid worden aangepakt als zij de wet overtreedt. Dit zegt de Amsterdamse procureur-generaal C. Ficq vandaag in deze krant. Hij reageert daarmee op de zogeheten Pikmeer-zaak.

Doorgifte Sport7 staat op de tocht
AMSTERDAM, 14 NOV. De doorgifte van Sport7 door kabelmaatschappijen is verder op de tocht komen te staan. Vanochtend heeft het bestuur van de Vecai, de vereniging van Nederlandse kabelmaatschappijen, in een besloten vergadering het door onderhandelingsdelegaties van de Vecai en Sport7 overeengekomen 'modelcontract' verworpen.

Justitie beter met automatisering
DEN HAAG, 14 NOV. Justitie kan een bedrag van honderd miljoen gulden besparen als de automatisering op het departement, het openbaar ministerie, de rechtbanken, de agentschappen en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) efficiënter wordt ingericht.

Beter toezicht op corporaties
DEN HAAG, 14 NOV. Het financiële toezicht op woningcorporaties wordt verbeterd. Gemeenten raken daarbij hun toezichthoudende rol grotendeels kwijt. Dat kondigde staatssecretaris Tommel (Volkshuisvesting) gisteren aan bij overleg met de Tweede Kamer over een recent rapport van de Algemene Rekenkamer.

Spanning om Hebron stijgt
TEL AVIV, 14 NOV. Aan rechts-religieuze zijde in Israel groeien spanningen en woede tegen de regering nu een akkoord met de Palestijnen over de Israelische ontruiming van het grootste deel van Hebron nabij lijkt. Premier Netanyahu stelde gisteren een voorgenomen bezoek aan de VS uit met het oog op 'Hebron'.

Alcoa 'sluit' bedrijf Suriname
PARAMARIBO, 14 NOV. Het Surinaamse bauxietbedrijf Suralco, dochter van het Amerikaanse Alcoa, dreigt de aluminiumproduktie in Suriname definitief te stoppen. Als gevolg van stakingsacties zijn sinds gisteren de aluinaardefabriek en aluminiumsmelter stilgelegd.

Hoger onderwijs: meer eerstejaars
GRONINGEN, 14 NOV. Het aantal eerstejaarsstudenten op hogescholen en universiteiten is dit jaar licht gestegen met 0,7 procent. Vorig jaar daalde het aantal nog fors, met 9,3 procent.

NRC Webpagina's
14 NOVEMBER 1996


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)