U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


De veranderingen
in NRC Handelsblad
zullen niet
onopgemerkt blijven

Bankroet dreigt voor acht scholen in Rotterdam
Het voortbestaan van het openbaar voortgezet onderwijs in Rotterdam loopt gevaar. De acht scholen gaan failliet als het gemeentebestuur niet op korte termijn ten minste 17 miljoen gulden beschikbaar stelt en een drastische reorganisatie doorvoert.


E C O N O M I E :


Aandeelhouder moet meer te zeggen krijgen
Nederlandse bedrijven moeten hun aandeelhouders veel grotere invloed geven dan tot nu toe gebruikelijk is. De zeggenschap van beleggers op onder meer de strategie van de onderneming moet bij de aandeelhoudersvergaderingen in 1998 'diepgaand' worden besproken.


H O O F D A R T I K E L :


Ongewild geweld
GEWELDSUITOEFENING door de politie stelt de samenleving voor lastige problemen. Geweld en dwang vormen de harde kern van de politietaak en individueel politiegeweld valt dan ook slechts in beperkte mate te beheersen. Zeker wat haar harde taken betreft blijft de politie de ,,exponent van een onvolkomen maatschappij'', zoals een minister van Justitie eens filosofisch opmerkte in de senaat. Praktisch gezien is het trouwens niet altijd gemakkelijk lastige vragen te stellen aan politiemensen die vrijwel dagelijks persoonlijke risico's nemen ten behoeve van de samenleving.


S P O R T :


Lof Cruijff kost Dani plaats in Ajax-1
,,U denkt zeker dat Johan Cruijff al trainer van Ajax is.'' De stemverheffing van Louis van Gaal was kort maar veelzeggend. De mededeling dat de nieuwe voetbalster Dani niet met de selectie van Ajax meeging naar Schotland voor de return tegen Glasgow Rangers, riep natuurlijk vragen en discussiestof op.


NRC Webpagina's
29 OKTOBER 1996

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)