U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Deetman eerste burger Den Haag
DEN HAAG, 29 OKT. Tweede-Kamervoorzitter W. Deetman wordt burgemeester van Den Haag. Als Kamervoorzitter wordt hij zo goed als zeker opgevolgd door P. Bukman, Tweede-Kamerlid voor het CDA en oud-partijvoorzitter van diezelfde partij.

Coalitie in Kamer niet tegen HSL door Groene Hart
DEN HAAG, 29 OKT. Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft geen bezwaar tegen aanleg van de hogesnelheidslijn door een tunnel onder het Groene Hart. Dat bleek gisteren tijdens de eerste ronde van het debat over de hogesnelheidslijn. Weliswaar geniet dit door het kabinet verkozen tracé tot dusverre alleen de voorkeur van de VVD-fractie, maar beide andere coalitiefracties hebben aangegeven onder voorwaarden met de Groene-Hartvariant in te stemmen.

Weer ex-CTSV'er in beroep om baan
DEN HAAG, 29 OKT. Ook oud-Kamerlid G.J. van Otterloo (PvdA) blijkt begin deze maand bij de ambtenarenrechter in Den Haag beroep te hebben aangetekend tegen zijn ontslag als bestuurslid van het CTSV (College van Toezicht Sociale Verzekeringen) afgelopen voorjaar. Van Otterloo wil een betere afvloeiingsregeling.

Oost-Zaïre onder militair bestuur
KINSHASA, 29 OKT. De Zaïrese regering heeft vandaag de oostelijke provincies Noord- en Zuid-Kivu onder militair bestuur geplaatst. Hulporganisaties wanhopen over de gezondheidstoestand van de honderdduizenden vluchtelingen in het door gevechten geteisterde gebied. De Europese ministers van Buitenlandse Zaken hebben gisteren opgeroepen tot een staakt-het-vuren in Oost-Zaïre.

EU benoemt gezant voor Midden-Oosten
LUXEMBURG, 29 OKT. De Europese raad van ministers van Buitenlandse Zaken heeft gisteren in Luxemburg een speciale gezant voor het Midden-Oosten benoemd. Op deze wijze wil de Europese Unie een grotere rol gaan spelen bij het vredesproces in het gebied.

Burgemeester Peking gewipt
PEKING, 29 OKT. De burgemeester van de Chinese hoofdstad Peking, Li Qiyan, is vandaag ontheven van zijn functies en voorlopig vervangen door Jia Qinglin, partijleider in de provincie Fujian. Het officiële persbureau Nieuw China gaf geen redenen op, maar volgens Chinese zegslieden heeft de maatregel te maken met Li's banden met Chen Xitong, de vroegere partijchef in Peking die vorig jaar werd gewipt in het kader van een groot corruptieschandaal.

Koers DSM fors gezakt
AMSTERDAM, 29 OKT. De koers van DSM ging vanochtend fors onderuit na de publikatie van een tegenvallende winst in het derde kwartaal. DSM fungeerde daardoor als aanjager van een lagere beurs.

EU pareert wet Helms-Burton
BRUSSEL, 29 OKT. De vijftien landen van de Europese Unie zijn het eens geworden over een verordening waarmee de Amerikaanse, tegen Cuba gerichte, Helms-Burtonwet wordt gepareerd. Denemarken heeft gisteren op het laatste moment de bezwaren laten varen.

Steun coalitie voor omroepplan
DEN HAAG, 29 OKT. De Tweede-Kamerfracties van de coalitiepartijen PvdA, VVD en D66 steunen de plannen van het kabinet om het publieke omroepbestel drastisch te hervormen.

'Meer ruimte voor kustnatuur'
AMSTERDAM, 29 OKT. In het belang van veiligheid en economie moeten natuurlijke processen langs de Noordzeekust meer ruimte krijgen. Om Nederland in de toekomst tegen de zee te beschermen zijn een natuurlijk gevormde kustlijn, brede duinen en ruimte voor de vorming van lagunes en slufters nodig. Dit is de kern van een rapport dat het Wereldnatuurfonds (WNF) gisteren heeft uitgebracht.

Vleuten massaal tegen annexatie
VLEUTEN-DE MEERN, 29 OKT. De inwoners van Vleuten-De Meern hebben zich gisteren in een referendum massaal gekeerd tegen samenvoeging met de stad Utrecht. Ruim 84 procent van de 14.000 stemgerechtigde bewoners bracht zijn stem uit, iets meer dan 98 procent is tegen opheffing van de gemeente.

Kinkhoest breidt zich snel uit
ROTTERDAM, 29 OKT. Het aantal kinkhoestpatiënten is in Nederland dit jaar vijf maal hoger dan gemiddeld. Er zijn bijna duizend patiënten gemeld en de laatste weken groeide het aantal snel, met ongeveer zestig gemelde patiënten per week. De patiënten zijn bijna allemaal kinderen tot tien jaar oud. De piek ligt bij vier- en vijfjarigen en bij baby's die nog niet gevaccineerd zijn.

Feyenoord-duel niet live op tv
ROTTERDAM, 29 OKT. Het bestuur van Feyenoord heeft gisteren geen toestemming verleend voor een rechtstreekse tv-uitzending van het UEFA-Cupduel tegen Espanyol, vanavond in De Kuip. In de voorverkoop zijn volgens de clubleiding te weinig toegangskaarten verkocht om een live-registratie te rechtvaardigen. Feyenoord verdedigt voor eigen publiek een 3-0 voorsprong uit de eerste wedstrijd.

NRC Webpagina's
29 OKTOBER 1996


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)