U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Staking in Duitse metaal na mislukt overleg over CAO
ROTTERDAM, 23 OKT. In de Duitse metaalsector zal morgen worden gestaakt. Een laatste poging om een nieuwe landelijke CAO af te sluiten is vanmorgen op niets uitgelopen. Het grootste breekpunt blijft de verlaging van het ziektegeld. Vakbonden en werkgevers moeten nu per regio overeenstemming zien te bereiken.

Kohl krijgt groen licht voor lagere belastingen
HANNOVER, 23 OKT. De Duitsebondskanselier Helmut Kohl heeft het groene licht gekregen voor een ingrijpende belastinghervorming. Het partijcongres van zijn regerende christen-democratische CDU stemde in met een verlaging van het toptarief van 53 naar 35 procent. Het laagste tarief wordt 20 procent. De bedoeling is het belastingplan in 1999 na de verkiezingen in te voeren.

'Geen actieve steun coffeeshop'
DEN HAAG, 23 OKT. Actieve betrokkenheid van gemeenten bij de exploitatie van coffeeshops die softdrugs verhandelen doet afbreuk aan de geloofwaardigheid van de rechtshandhaving. Bovendien komt een gemeentebestuur daarmee in een kwetsbare positie. Dit schrijft minister Sorgdrager (Justitie) in antwoord op vragen van Tweede-Kamerleden.

IND: asielzoeker niet in prostitutie
DEN HAAG, 23 OKT. De minderjarige asielzoekers die de afgelopen jaren zijn verdwenen uit de opvangcentra van Justitie komen over het algemeen niet terecht in het ,,duistere circuits'' als de prostitutie. Dit concludeert de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) van Justitie in een onderzoek naar speculaties over het lot van tientallen meisjes die zijn verdwenen.

Bildt blij met uitstel verkiezing
BRUSSEL, 23 OKT. De internationale hoge vertegenwoordiger voor Bosnië, Carl Bildt, heeft vanmiddag het besluit om de gemeenteraadsverkiezingen in Bosnië uit te stellen, toegejuicht. ,,Door het uitstel is een betere organisatie van de verkiezingen mogelijk'', aldus de speciale gezant op een persconferentie.

Kaunda boycot verkiezingen
NAIROBI, 23 OKT. De belangrijkste oppositiepartij in Zambia, de Verenigde Nationale Onafhankelijkheidspartij van de voormalige president Kenneth Kaunda, zal de landelijke verkiezingen op 18 november boycotten. Dat heeft Kaunda, die zich volgens de wet niet herkiesbaar mag stellen, bekendgemaakt.

Deens veto EU wegens Cuba
BRUSSEL, 23 OKT. Denemarken dreigt met een veto Europese wetgeving tegen te houden waarmee de Amerikaanse Helms-Burtonwet moet worden gepareerd. Met de Helms-Burtonwet kunnen Amerikanen buitenlandse bedrijven voor de rechter dagen als ze Amerikaanse bezittingen gebruiken die door Cuba zijn genaast.

Telfort, Enertel concurrent PTT
DEN HAAG, 23 OKT. Telfort en Enertel worden de nieuwe landelijke concurrenten van PTT Telecom. Verkeer en Waterstaat heeft vanmorgen bekendgemaakt de twee nieuwkomers naar verwachting over vier weken de hiervoor vereiste vergunning te verlenen.

Acht doden na ongeluk Donau
WENEN, 23 OKT. De scheepvaart op de Donau is vlakbij Wenen gestremd na een ernstig scheepsongeluk, waarbij gisteravond acht mensen om het leven kwamen. Een gezonken Slowaakse sleepboot blokkeert een sluis

21 Doden door vliegtuig op stad
MANTA, 23 OKT. Boven de Ecuadoraanse stad Manta is vanochtend een Amerikaans vrachtvliegtuig ontploft en neergestort in een dichtbevolkte woonwijk. Volgens niet officiële cijfers zijn daarbij ten minste 21 mensen om het leven gekomen.

NRC Webpagina's
23 OKTOBER 1996


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)