U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Dijkstal bezorgd over vertonen van leed op tv
Minister Dijkstal (Binnenlandse Zaken) maakt zich grote zorgen over de toenemende hoeveelheid geweld en leed op de Nederlandse televisie. Dijkstal is een voorstander van een gedragscode voor hulpverleners en televisiemakers. Hij zei dit gisteren tijdens een discussie met de Tweede Kamer over reality tv.



Landelijke telecom-licenties gaan naar Enertel en Telfort
Telfort en Enertel worden de nieuwe landelijke concurrenten van PTT Telecom. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft vanmorgen bekendgemaakt de twee nieuwkomers naar verwachting over vier weken de vereiste vergunning te verlenen.



Overnamestrijd Financieele Dagblad
De zakenkrant Het Financieele Dagblad is inzet van een overnamestrijd. Naast het Britse concern Pearson, de eigenaar van de zakenkrant Financial Times die op dit moment exclusief onderhandelt over een overname van de krant, hebben nog tenminste twee partijen een bod gedaan op de krant. Dit heeft voorzitter A. van Cortenberghe van de personeelsstichting van Het Financieele Dagblad gisteren desgevraagd bevestigd.



Grote fusie in Britse telecom
Het Britse telecommunicatiebedrijf Mercury Communications, een dochterbedrijf van Cable & Wireless, fuseert met drie andere kabeltv-maatschappijen, Bell Cablemedia, Nynex CableComms en Videotron, alle drie onderdeel van Amerikaanse ondernemingen. Door die krachtenbundeling ontstaat de grootste kabelgroep van Groot-Brittannië, Cable & Wireless Communications, met een geschatte marktwaarde van vijf tot zes miljard pond.



BRTN wordt naamloze vennootschap
De Vlaamse openbare omroep BRTN wordt een naamloze vennootschap en omgedoopt tot VRT: Vlaamse Radio en Televisie. Dat heeft de Vlaamse regering gisteren beslist.



NRC Webpagina's
23 OKTOBER 1996


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)