U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Talibaan stuiten op verbond van drie tegenstanders
KABUL, 11 OKT. De Talibaan, de streng islamitische strijdmacht in Afghanistan, stuit in het noorden van het land op steeds hechtere tegenstand. De drie belangrijkste tegenstanders van de Talibaan hebben een gelegenheidscoalitie gesloten en daarmee dringen ze de fundamentalisten nu in het defensief.

Malan in Z-Afrika vrijgesproken van moord
DURBAN, 11 OKT. De voormalige Zuidafrikaanse minister van Defensie Magnus Malan is vandaag vrijgesproken van de moord op dertien inwoners van het thuisland KwaZulu-Natal in 1987. Vijftien medeverdachten gaan eveneens vrijuit.

De Ruiter: vervang politietop Aruba
DEN HAAG, 11 OKT. Wegens sterk verstoorde verhoudingen tussen de Arubaanse regering en het openbaar ministerie moet de Nederlandse procureur-generaal Zwinkels worden teruggeroepen naar Nederland en dient de Arubaanse politietop worden vervangen. Zwinkels moet niet worden vervangen. In plaats daarvan moet voor de Nederlandse Antillen en Aruba één procureur-generaal worden aangesteld.

Bos: Snelle trein kan op oude lijn
DEN HAAG, 11 OKT. De hogesnelheidslijn kan over bestaand spoor van Rotterdam via Den Haag naar Amsterdam worden geleid als ter ontlasting van dat spoor voor het regionale treinverkeer een nieuwe verbinding tussen Rotterdam en Leiden wordt aangelegd, aldus een voorstel van ir. W. Bos dat het Groene Hart spaart.

Hussein nodigt Weizman uit
TEL AVIV, 11 OKT. Koning Hussein heeft president Ezer Weizman gisteren over het hoofd van premier Benjamin Netanyahu heen uitgenodigd voor een bezoek aan Jordanië, het eerste officiële bezoek van een Israelisch staatshoofd. De Jordaanse vorst beoogt de vertrouwenscrisis met Israel te temperen.

Nico Haasbroek naar journaal
HILVERSUM, 11 OKT. Nico Haasbroek (52) wordt hoofdredacteur van het NOS-Journaal. Hij is nu hoofdredacteur-directeur van de regionale omroep Radio Rijnmond. Uiterlijk per 1 februari treedt hij bij de NOS in dienst. Hij volgt Gerard van der Wulp op, die als correspondent van het journaal naar Washington gaat.

Zestien jaar cel voor seksreizen
OLONGAPO, 11 OKT. Een rechtbank op de Filippijnen heeft vanochtend een 48-jarige Brit veroordeeld tot zestien jaar gevangenis omdat hij seksreizen organiseerde voor pedofielen naar de Filippijnen.

Busramp kost leven van acht Nederlanders
ROTTERDAM/ANTALYA, 11 OKT. Het busongeluk van gisterochtend in het zuiden van Turkije heeft aan acht Nederlanders het leven gekost. Dit hebben de Turkse autoriteiten vanochtend bekend gemaakt. Ook vier andere buitenlandse inzittenden en een Turkse automobilist kwamen om. Elf Nederlanders raakten gewond. Hun verwondingen lopen uiteen van rib- en armbreuken tot buik- en borstkasletsel. Eén gewonde heeft een dwarslaesie. De ANWB hoopt de gewonden morgen naar Nederland te kunnen brengen.

Duo bekent misbruik 26 kinderen
LISSE, 11 OKT. Twee 27-jarige mannen hebben zich bij de politie in Lisse aangegeven en bekend dat zij in het verleden ontucht hebben gepleegd met 26 kinderen. Twintig kinderen waren lid van twee scoutinggroepen in Lisse, waarvan beide mannen leiders waren.

NRC Webpagina's
11 OKTOBER 1996


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)