U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Haasbroek moet NOS-journaal 'versnellen'
Nico Haasbroek (52) krijgt als aanstaand hoofdredacteur van het NOS-Journaal de taak het eertijdse bastion van betrouwbare - maar ook vaak ietwat bedaagde - berichtgeving om te vormen tot een apparaat dat de concurrentie aankan met een groeiend aantal andere zenders en dat de snelheid weet te ontwikkelen die steeds vaker van het tv-nieuws wordt verwacht. ,,Daarvoor is veel geld beschikbaar'', zei hij gisteren.



Samenwerking Philips en Hosiden
Philips en het Japanse bedrijf Hosiden gaan samenwerken op het gebied van platte beeldschermen op basis van actieve matrix lcd-technologie. Daartoe wordt een gezamenlijke onderneming opgericht in het Japanse Kobe.



Chip-cowboys
De concurrentiestrijd tussen chipper (Postbank en PTT) en chipknip (de overige banken) loopt aan de vooravond van de massale introductie tot het kookpunt op. Tijdens een chipkaart-congres deze week in Amsterdam sloegen beide kampen elkaar om de oren met allerlei randapparatuur en extra toepassingen van de chipkaarten. Chipknip en chipper willen zo graag klanten binnen halen dat beiden volgend jaar geen abonnementskosten rekenen aan ondernemers die hun apparaat willen plaatsen.



NRC Webpagina's
11 OKTOBER 1996


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)