U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


De veranderingen
in NRC Handelsblad
zullen niet
onopgemerkt blijven

DOSSIER
RIJKSBEGROTING

Europa eens over stabiliteit van euro
De Economische en Monetaire Unie (EMU) is een stap dichterbij gekomen, nadat de ministers van Financiën en centrale-bankpresidenten van de EU-lidstaten in grote lijnen akkoord zijn gegaan met twee maatregelen die de stabiliteit van de muntunie moeten waarborgen.


B I N N E N L A N D :


Prinsjesdag van de laatste republikein
Een historisch dieptepunt voor de republikeinse zaak in Nederland: slechts één lid van de Staten-Generaal liet op Prinsjesdag ,,om principiële redenen'' verstek gaan bij het uitspreken van de Troonrede door de koningin in de Ridderzaal. De eenzame anti-monarchist was GroenLinks-senator Tom Pitstra.


E C O N O M I E :


Plicht tot interventie Europese bank beperkt
De Europese Centrale Bank, de toekomstige centrale bank van de Economische en Monetaire Unie (EMU), zal in het nieuwe Europese Monetaire Stelsel na 1999 niet onvoorwaardelijk met steunaankopen hoeven ingrijpen als een munt van een EU-lidstaat buiten de EMU te ver wegzakt tegenover de gemeenschappelijke Europese munt, de euro.


H O O F D A R T I K E L :


Bolkestein
Frits Bolkestein is niet zo onder de indruk van de heisa die zijn persoon heeft veroorzaakt dat hij er een verblijf in het buitenland voor onderbreekt. Dat onthoudt de mensen thuis voorlopig zijn commentaar op het nieuws dat hij voor een groot farmaceutisch bedrijf rechtstreeks en op persoonlijke titel heeft gelobbyd bij de betrokken minister. Hij heeft dat weliswaar met open vizier gedaan - hij benaderde de bewindsvrouwe in zijn capaciteit van commissaris van de onderneming - maar uit de eerste reacties mag worden afgeleid dat de politieke aanvoerder van de VVD de politieke en publicitaire implicaties van zijn geschrijf verkeerd heeft ingeschat.


S P O R T :


Invaller Schalken helpt Davis-Cupteam uit problemen
De blessure van Richard Krajicek noch de afzeggingen van Paul Haarhuis en Jacco Eltingh hebben het Nederlandse Davis-Cupteam onoverkomelijke problemen opgeleverd. Dankzij een uitstekend debuut van Sjeng Schalken en een goed optreden van Jan Siemerink won Nederland het promotie/degradatie-duel in Haarlem tegen Nieuw Zeeland met 4-1.


NRC Webpagina's
23 SEPTEMBER 1996


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)