U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Hartchirurg: voorlopig geen operatie Jeltsin
MOSKOU, 23 SEPT. De Russische president Jeltsin zal op zijn vroegst over een maand, misschien later of voorlopig zelfs helemaal niet worden geopereerd. Dat heeft de cardioloog die is aangewezen voor de hartoperatie, Renat Aktsjoerin, gezegd. Jeltsin heeft eerder verklaard dat de operatie eind deze maand plaatsheeft. De opmerkingen van de hartchirurg hebben speculaties aangewakkerd dat de gezondheidstoestand van Jeltsin (65) ernstiger is dan het Kremlin doet voorkomen.

'Fouten justitie in zaak-Dutroux'
BRUSSEL, 23 SEPT. Justitie in Charleloi heeft, net als de Belgische rijkswacht, grote fouten gemaakt in het onderzoek naar een aantal vermoorde en verdwenen meisjes. Dat blijkt uit uitgelekte gegevens in een rapport over het onderzoek. Het parket in Charleroi achtte onderzoek naar Marc Dutroux, inmiddels de hoofdverdachte, in augustus vorig jaar niet nodig, ondanks het verzoek daartoe van de rijkswacht.

Vliegdekschip VS wellicht terug
STOCKHOLM, 23 SEPT. De Verenigde Staten zullen een van hun twee vliegdekschepen in de Golf waarschijnlijk weer terugtrekken nu de spanningen met Irak verminderen. Dat heeft de Amerikaanse minister van defensie, William Perry, gisteren gezegd. De 5.000 man Amerikaanse troepen die nu in Koeweit zijn blijven daar nog enkele maanden voor oefeningen.

IRA-lid dood na vuurgevecht
LONDEN/BELFAST, 23 SEPT. Bij de arrestatie vanochtend van zes mogelijke IRA-terroristen is een van de arrestanten omgekomen. De man overleed in het ziekenhuis aan de verwondingen die hij bij een vuurgevecht met de politie had opgelopen. Met de arrestaties, in Londen en de Zuidengelse provincie Sussex, is volgens de politie een zware aanslag voorkomen. De politie vond grote hoeveelheden explosieven, vuurwapens en materiaal om bommen te maken.

Uitslag Bosnië pas over week
SARAJEVO, 23 SEPT. Bij de op 14 september in Bosnië gehouden verkiezingen hebben zich zoveel onregelmatigheden voorgedaan dat de officiële uitslag nog zeker een week op zich zal laten wachten. Dat heeft de Europese Veiligheidsorganisatie OVSE, die toezicht houdt op de verkiezingen, gemeld.

N-Korea eist onderzeeër terug
SEOUL, 23 SEPT. Zuid-Korea weigert in te gaan op de Noordkoreaanse eis dat de onderzeeboot die vorig week voor de kust van Zuid-Korea is gestrand aan Noord-Korea wordt overgedragen. Volgens het officiële Noordkoreaanse persbureau heeft de onderzeeër bij een oefening motorpech gekregen, waarna hij de Zuidkoreaanse wateren is binnengedreven.

Staking Douwe Egberts afgelast
LEEUWARDEN, 23 SEPT. Een driedaagse staking die vandaag in de elf vestigingen van Douwe Egberts (4.200 werknemers) zou beginnen is afgelast nadat de bonden en de directie in het weekeinde een principe-akkoord hadden gesloten over twee nieuwe CAO's.

NRC Webpagina's
23 SEPTEMBER 1996


UW SUGGESTIES

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)