U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Van den Herik klaagt over Sport7

Door onze sportredactie
ROTTERDAM, 23 SEPT. Het bestuur van Feyenoord heeft de NOS gisteren geen toestemming gegeven voor een rechtstreekse tv-uitzending van de UEFA-bekerwedstrijd tegen CSKA Moskou, morgen in De Kuip. Een tegenvallende voorverkoop is de belangrijkste reden voor de afwijzing. Gisteren waren pas 14.000 kaarten aan de man gebracht. Feyenoord-voorzitter J. van den Herik wijt de tegenvallende belangstelling aan de komst van de televisiezender Sport7.

Ondanks de voorspoedige start trekt Feyenoord dit seizoen aanzienlijk minder toeschouwers dan verwacht. In de drie thuisduels haalde de club het begrote aantal van 27.000 bij lange na niet. ,,Gezien de stand op de ranglijst hadden we boven en niet onder dat gemiddelde moeten zitten'', zei Van den Herik gisteren op een persbijeenkomst in De Kuip.

De voorzitter gaf Sport7 de schuld. ,,Het is allemaal te veel van hetzelfde en bovendien slecht van kwaliteit. Het voetbalpubliek in Nederland is kritisch. De consument heeft geen interesse in een herhaling van een herhaling. Ze hebben bovendien geen zicht op de programmering. Op deze manier gaat het verkeerd met Sport7 en met het Nederlandse voetbal.''

Volgens Van den Herik is er sprake van een overvoering van de tv-markt met voetbal. ,,De mensen wenden zich steeds meer af van het voetbal en zoeken een andere hobby. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn geweest van de oprichting van Sport7. Het geld is voorlopig goed, maar uiteindelijk zijn de clubs wellicht toch verliezer.''

Van den Herik gaf Sport7 ten slotte een advies. ,,Ik zou mijn verlies pakken en iets anders gaan doen'', zei hij. ,,Het kost enorm veel tijd, geld en energie van dit slechte produkt nog iets leuks te maken. De KNVB zal dit nog wel niet willen toegeven. Dat kan ook moeilijk als je zelf aandeelhouder van het station bent. Maar je moet natuurlijk wel zakelijk blijven.'' (ANP)

NRC Webpagina's
23 SEPTEMBER 1996


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)