U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Israel bang voor nieuwe intifadah
De oproep van de Palestijnse leider Yasser Arafat van gisteren aan de Palestijnen vandaag een algemene staking in acht te nemen en morgen massaal bij de Al-Aqsa moskee in Jeruzalem te bidden, kan volgens Israelische militaire kringen tot een nieuwe intifadah leiden.


E C O N O M I E :


Duisenberg wil pact voor stabiliteit
Parlement en regering in Nederland zouden in verband met de Economische en Monetaire Unie (EMU) een ,,nationaal stabiliteitspact'' moeten sluiten. Daarin moet worden vastgelegd dat de rijksbegroting vrijwel in balans wordt gebracht.


H O O F D A R T I K E L :


Een limiet aan Dayton
MET EEN ZUCHT van verlichting heeft internationaal waarnemer Ed van Thijn kennis genomen van het besluit om de gemeentelijke verkiezingen in Bosnië even uit te stellen. Gemangeld als hij zich voelt tussen de kwade trouw van de verschillende Bosnische partijen en de voortdurende pressie van de Amerikanen om ondanks alle tegenslagen een opgewekt gezicht op te zetten kan hij de korte adempauze wel even gebruiken.


S P O R T :


Doorsnee-Braziliaan schiet PSV naar derde seizoenzege
Ze worden niet gezaaid en ze groeien ook niet aan bomen. Maar de bron van Zuidamerikanen met uitzonderlijk voetbaltalent lijkt onuitputtelijk. Vooral in Brazilië wemelt het van jongens die iets met een bal kunnen wat hier in Nederland voor onmogelijk wordt gehouden.


NRC Webpagina's
29 AUGUSTUS 1996



Stichting I+M
Postdoctorale opleidingen Informatie en Management
Tel. (020) 625 18 35
Fax (020) 525 41 77

e-mail:IM@sara.nl
    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)