U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Roulatie bij politie dreigt vast te lopen
Het plan van het ministerie van Binnenlandse Zaken om hoofdcommissarissen van politie te laten rouleren dreigt te stranden op groeiende weerstand onder korpsbeheerders en intern verzet bij enkele politiekorpsen.


E C O N O M I E :


'Beurs stemde in met fraude door Nusse'
De interne controleurs van de Amsterdamse effectenbeurs hebben begin 1993 ingestemd met een ,,ernstige vorm van effectenfraude'' doordat zij het inmiddels failliete effectenkantoor Nusse Brink toestonden een verlies van vier ton door te schuiven naar een klant. Deze beschuldiging uit mr. J. Hoff, de advocaat van een zakenrelatie van Nusse Brink, in een brief aan minister Zalm van Financiën.


H O O F D A R T I K E L :


Geweld op Cyprus
TAKSIM (DELING) of Enosis (aansluiting) waren de slogans waaronder Turken en Grieken elkaar destijds op Cyprus bestreden. Met de Turkse invasie van 1974 is de deling van het eiland de facto werkelijkheid geworden en de aansluiting bij Griekenland een onmogelijkheid. Nu gaat het erom of een zelfstandig Cyprisch lidmaatschap van de Europese Unie zich feitelijk noodgedwongen tot het Griekse deel zal moeten beperken of dat alsnog over Cyprus als geheel met Turkije een vergelijk kan worden gevonden (hoofdartikel).


S P O R T :


Pietje Bell waakt over de sport
Het gezicht van Studio Sport staat somber. Morgen gaat de zender Sport7 de lucht in, dan zal voetbal op televisie de toon zetten. Mart Smeets is er niet voor gevraagd en beschouwt dat als een groot compliment. Hij blijft bij NOS Studio Sport. Maar hij maakt zich zorgen. Want de verdwazing is in volle gang.


C O L U M N :


Majesteit
NRC Webpagina's
17 AUGUSTUS 1996



Stichting I+M
Postdoctorale opleidingen Informatie en Management
Tel. (020) 625 18 35
Fax (020) 525 41 77

e-mail:IM@sara.nl
    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)