U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Lebed spreekt het machtswoord, eist ontslag minister
MOSKOU, 17 AUG. Aleksandr Lebed, de veiligheidsadviseur van de Russische president Jeltsin, heeft het ontslag geëist van minister van Binnenlandse Zaken Anatoli Koelikov omdat hij verantwoordelijk zou zijn voor het Russische fiasco in Tsjetsjenië. In een reactie beschuldigde de minister Lebed van ,,maniakale machtshonger''.

Charge tegen fans autocross
ENSCHEDE, 17 AUG. Bij ongeregeldheden rond een illegaal crossterrein in Enschede zijn vannacht tien mensen gearresteerd. De mobiele eenheid voerde in de loop van de avond charges uit om 250 relschoppers en honderden omstanders te verspreiden. Zij hadden zich rond een parkeerplaats nabij een winkelcentrum verzameld waar de laatste weken illegaal met auto's werd gecrosst.

Premier Kok niet erg optimistisch over economie
DEN HAAG, 17 AUG. Premier Kok is niet erg optimistisch over de ontwikkeling van de economie. Het economische beeld voor 1997 heeft volgens de premier ,,twee gezichten''. Kok zei dit gisteravond na afloop van de ministerraad. Volgens hem gaat het goed met de economische groei en de stijging van het aantal banen, maar slecht met de moeilijk plaatsbare werklozen en de financiële situatie bij de sociale fondsen.

VN-embargo aan Soedan opgelegd
NEW YORK, 17 AUG. De Verenigde Naties hebben een luchtvaartembargo opgelegd aan Soedan voor de weigering om aan Egypte de mogelijke daders uit te leveren van de aanslag op de Egyptische president Mubarak vorig jaar. Het embargo, dat op zijn vroegst over drie maanden ingaat, houdt in dat Soedan geen luchtverkeer zal mogen onderhouden met VN-lidstaten.

Uitspraak zaak schotelantennes
AMSTERDAM, 17 AUG. Schotelbezitters die niet beschikken over een digitale decoder kunnen vanaf morgen de commerciële omroepen RTL4, RTL5 en Veronica niet meer ontvangen en later ook SBS6 niet als gevolg van een uitspraak die de Amsterdamse rechtbankpresident gisteren heeft gedaan in een geding dat de Consumentenbond had aangespannen tegen de Holland Media Groep en SBS6.

Partner KLM ruziet over lonen
ROTTERDAM, 17 AUG. Bij KLM-partner Northwest Airlines is een conflict uitgebroken over de lonen van de werknemers. De ruzie kan de financiële positie van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij ernstig schaden en daarmee ook die van de KLM.

Handgranaat veroorzaakt ravage in Turks koffiehuis in Utrecht
UTRECHT, 17 AUG. De explosie die gisteren enorme ravage aanrichtte in een Turks koffiehuis in Utrecht is veroorzaakt door een handgranaat. Niemand raakte gewond.

NRC Webpagina's
17 AUGUSTUS 1996


UW SUGGESTIES

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)