U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

A2000 biedt toegang tot Internet via kabel

Door een onzer redacteuren
AMSTERDAM, 10 JUNI.
De Amsterdamse kabelmaatschappij A2000 gaat haar ruim een half miljoen abonnees toegang tot Internet aanbieden via de televisiekabel. Daartoe gaat de kabelaar nauw samenwerken met een van de grote Nederlandse acces providers, NL Net.

A2000 is niet de eerste kabelmaatschappij die abonnees de mogelijkheid gaat bieden met hun computer via de kabel het wereldwijde computernetwerk te bereiken, maar wel de grootste. Eerdere initiatieven waren er in het Westland, waar de kleine kabelmaatschappij CAI-Westland (51.000 aansluitingen) haar abonnees toegang tot Internet aanbiedt en waarvoor het bedrijf de Innovatie Award van de kabelsector in de wacht sleepte. In Twente gaat Kabel Oost (ruim 100.000 aansluitingen) hetzelfde doen. Het is daarvoor een samenwerkingsverband aangegaan met Planet Internet, dat een rechtstreekse concurrent is van NL Net.

A2000 en NL Net zullen onder de naam NL 2000 een nieuw bedrijf oprichten dat tot doel heeft ,,het leveren van internet-diensten via telecom- infrastructuur''. Ingewijden bevestigen dat het daarbij gaat om de mogelijkheid voor kabelabonnees om hun computer via een modem en de tv-kabel aan te sluiten op het wereldwijde computernetwerk Internet. De betrokken partijen willen nog geen commentaar geven.

Toegang tot Internet via de televisiekabel is een alternatief voor de telefoonlijn. Het voordeel van de kabel is dat het transport van gegevens aanzienlijk sneller gaat dan via de telefoonlijn. Wel is een kabelmodem aanzienlijk duurder.

NRC Webpagina's
10 JUNI 1996


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)