NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Tour de France

Nieuws

Uitslagen

Favorieten

Deelnemers

Route

Eerdere artikelen

Links

Post adviseur bij wielerploeg van Hanegraaf

Door een onzer redacteuren
OUDENHOORN, 30 JUNI. Peter Post wordt adviseur van de professionele wielerploeg Farm Frites. De 67-jarige Amstelvener, die in de jaren zeventig en tachtig topteams maakte van Raleigh en Panasonic, zal bij Farm Frites manager Jacques Hanegraaf bijstaan. Hanegraaf zegt dat hij "bijzonder blij" is met de komst van Post. "Het was zelfs mijn idee om hem bij ons team te betrekken."

Post zal bij Farm Frites ook als buffer fungeren tussen de directie van het concern enerzijds, en Hanegraaf anderzijds. Beide partijen botsten de laatste weken geregeld. Hanegraaf verweet de sponsor dat deze zich te veel met zijn werk bemoeide, de bedrijfsleiding oordeelde juist dat de manager zijn boekje te buiten ging.

Post zegt dat er "te veel te doen is geweest rondom Farm Frites". Hij doelt daarbij ook op het eerdere vertrek van ploegleider Teun van Vliet. "Dat rumoer is niet goed voor de sponsor en niet voor de Nederlandse wielersport. Stel dat zo'n geldschieter afhaakt. Dat mag van mij als wielerliefhebber niet gebeuren."

Volgens Post waren de problemen "enigszins voorspelbaar". Het concern had nauwelijks ervaring met wielrennen, meent hij, terwijl Van Vliet en Hanegraaf in het diepe werden gegooid. Post zegt bij Farm Frites een "vrijblijvend adviseur zonder contract" te worden. Hij is ervan overtuigd goed te kunnen samenwerken met Hanegraaf, die jarenlang renner was in de ploeg van de vaderlandse wielergoeroe. Hanegraaf en zijn renners bevinden zich in Frankrijk, waar morgen de Tour begint. Post ontbreekt morgen bij de start van de Tour wegens een voetblessure. "Ik ben er voor de langere termijn."

NRC Webpagina's
30 juni 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad