NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Tour de France

Nieuws

Uitslagen

Favorieten

Deelnemers

Route

Eerdere artikelen

Links

Commesso in sprint de beste

Door een onzer redacteuren
FREIBURG, 21 JULI. De Italiaan Salvatore Commesso won gisteren de achttiende etappe in de Tour de France. Hij versloeg in Freiburg ten overstaan van duizenden toeschouwers na een vlucht van 240 kilometer in een sprint zijn medevluchter Alexander Vinokoerov, lid van de Duitse Telekom-ploeg.

Commesso, de Italiaanse kampioen van 1999, en Vinokoerov, maakten deel uit van een groep van vijf renners die al vier kilometer van de start in het Zwitserse Lausanne uit het peloton was ontsnapt. Hun voorsprong op het peloton liep op tot ruim 27 minuten. Op 40 kilometer van de finish probeerde de Fransman Jacky Durand de groep van vijf tevergeefs te ontvluchten.

De tegenaanval van Commesso en Vinokourov had meer succes. Durand, de Duitser Voigt en de Fransman Robin bleven moegestreden achter, maar slaagden er nog wel gemakkelijk in uit de greep van het peloton te blijven.

Vinikoerov probeerde op drie kilometer van de finish bij zijn medevluchters weg te springen. Maar Commesso wist na een korte, felle krachtsinspanning zijn rivaal weer in te halen. Voor de finish kwam het in een kat-en-muisspel tussen de twee bijna tot een sur place. Even kneep Commesso zelfs stevig in hun remmen om Vinokoerov de koppositie op te dringen. De Kazachstaan ging vervolgens de sprint aan, maar werd op de streep gepasseerd door de Italiaan, die vorig jaar ook al een etappe in de Tour won.

Lance Armstrong bleef leider in het algemeen klassement. De Amerikaan overweegt volgend jaar deel te nemen aan de Ronde van Italië. Dat zei zijn ploegleider Johan Bruyneel gisteren. Armstrong heeft nog nooit meegedaan aan de Giro en ziet deelname als een uitdaging. "Daarbij past het ook goed in de voorbeeiding op de Tour. Dat blijft het hoofddoel van Lance", aldus Bruyneel.

NRC Webpagina's
21 juli 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad