U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Rekeningrijden

Stand van zaken

Politieke achtergronden

Kritiek en alternatieven

Experiment in de Randstad

De techniek

De Stemming

Links

 


GroenLinks hekelt aanpak rekeningrijden

Door een onzer redacteuren
DEN HAAG, 3 APRIL.GroenLinks-fractievoorzitter Rosenmöller heeft gisteren gedreigd de steun van zijn partij voor het rekeningrijden in te trekken. Volgens hem gaat minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) veel te ver in haar pogingen het bedrijfsleven en andere tegenstanders te winnen voor haar plannen voor deze methode van filebestrijding.

Rosenmöller hekelde een bijeenkomst die de bewindsvrouw vorige week had belegd in Den Haag met tegenstanders van het rekeningrijden. ,,Afgelopen week heeft minister Netelenbos in Hotel des Indes een knieval gemaakt voor de autolobby in Nederland', zei hij bij een debat in Utrecht. ,,Zij lijkt nu aan te koersen op een monstercompromis om de grootste hobbel in haar beleid te nemen: het rekeningrijden.'

De steun van GroenLinks is overigens vooralsnog misbaar voor het kabinet, dat dank zij de eigen coalitiepartners over een ruime meerderheid beschikt op dit punt. Van de VVD is echter bekend dat ze sceptisch staat tegenover de invoering van het rekeningrijden.

Rosenmöller sprak de vrees uit dat de invoering vergezeld zal gaan van een groot aantal infrastructurele projecten, waarbij het accent naar zijn smaak te sterk op nieuwe wegenbouw zou liggen.

Netelenbos zelf heeft de afgelopen weken steeds onderstreept dat ze streeft naar `totaalpakketten' om de bereikbaarheid van de grote steden in het westen van het land te verbeteren.

Het rekeningrijden, een term die de minister zelf bij voorkeur mijdt, zou hiervan slechts één element vormen.

NRC Webpagina's
3 april 2000

Den Haag

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad