U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    Openbaar ministerie
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 


Dossier Sorgdrager


Nieuws
Achtergronden
Opinie
Biografieën
Links
Steenhuis meldt zich ziek
Door HERMAN STAAL
DEN HAAG, 5 FEBR. Procureur-generaal D. Steenhuis heeft zich vanochtend ziekgemeld. Daardoor kan minister Sorgdrager (Justitie) geen verdere gesprekken met hem voeren over zijn positie als procureur-generaal (PG).

Minister Sorgdrager voerde gisterochtend een eerste gesprek met Steenhuis over het nog vertrouwelijke rapport van de juristen J. van Julsingha en H. Franken. Zij moesten de vermeende belangenverstrengeling tussen de PG en het bureau Bakkenist verder onderzoeken. Dat bureau deed onderzoek naar de verstoorde verhoudingen tussen politie en justitie in Groningen, dat onder het ressort van Steenhuis valt.

Naar verluidt concluderen Van Julsingha en Franken dat Steenhuis de schijn van belangenverstrengeling niet heeft vermeden en dat dit een PG niet past. Steenhuis zei vanochtend dat een vertrek wat hem betreft ,,niet aan de orde is''.

Steenhuis zei vanochtend met het oog op onderhandelingen over zijn positie als PG voorlopig niet aan het werk te gaan. Eerder meldde de voorzitter van het college van procureurs-generaal, A. Docters van Leeuwen, zich ziek. Steenhuis zegt zich buitengewoon beschadigd te voelen door het steeds lekken van informatie naar de pers.

NRC Webpagina's
5 februari 1998

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)