S U P P L E M E N T
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 
E-mail uit New York

Internetjournalist Jeroen van Bergeijk bericht in de column E-mail uit New York over de nieuwe media scene in de 'Big Apple'. Dit is de tweede aflevering.

Elk bedrijf lijkt een paar werkloze acteurs - daaraan geen gebrek in New York - te hebben ingehuurd om de waren aan te prijzen. Opgewekte jongens en meisjes in vlotte truien en khaki broeken spreken de verveelde toeschouwers enthousiast toe. Al wandelend langs de stands word je om de haverklap aangeklampt door opdringerige, om niet te zeggen manische, mannen - ,,Hey buddy, listen to this" - die je alles willen vertellen over ,,Intranet resources" of ,,application servers with full e-commerce capabilities".

Aplio
De Aplio
Maar waar zijn nu die revolutionaire ontwikkelingen, die geniale uitvindingen die de Internetindustrie op zijn grondvesten zullen doen schudden? Deze misschien: Internet telefonie. Een tiental bedrijven presenteert software of apparaten waarmee je kunt besparen op je telefoonrekening. Internet telefonie bestaat al een paar jaar, maar pas nu lijkt de technologie de kinderschoenen te ontgroeien (zelfs telecomgigant AT&T neemt het fenomeen serieus). Tegenwoordig is het niet alleen mogelijk om via je pc naar andere Internetgebruikers te bellen, je kunt nu ook gewone telefoons bereiken. Het meest veelbelovende produkt op dit gebied is de Aplio. Met dit kastje, dat eruit ziet als een hip vormgegeven antwoordapparaat, kun je vrijwel gratis over de hele wereld bellen. Je hebt geen software nodig, sterker nog je hoeft helemaal geen computer te bezitten. Naast de Aplio zelf, is slechts een abonnement bij een Internet provider vereist. Het apparaat is gebruikersvriendelijk en - getuige een demonstratie tijdens Fall Internet World - werkt het naar behoren: een redelijk helder geluid met slechts een kleine vertraging. Het enige nadeel is dat je alleen kunt telefoneren met mensen die ook een Aplio hebben.

---
jvb@ziplink.net

www.ziplink.net/~jvb



Terug naar begin
NRC Webpagina's
15 OKTOBER 1998


Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)