S U P P L E M E N T
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 
E-mail uit New York

Internetjournalist Jeroen van Bergeijk bericht in de column E-mail uit New York over de nieuwe media scene in de 'Big Apple'. Dit is de tweede aflevering.

Fall Internet World wordt gehouden in het Javits Center, een enorm, modern congrescentrum aan de westkant van Manhattan dat naar verluidt enkele jaren geleden met geld van de machtigste maffiafamilie in New York werd gebouwd. Er zijn lezingen van topmannen uit de Internetindustrie: de directeur van Netscape, James Barkdale, en de baas van Oracle, Larry Ellison. Er zijn workshops met inspirerende titels als ,,Engaging the visitor through clickable banner ads" en ,,The Five C’s of Web Marketing". Maar het belangrijkste onderdeel wordt gevormd door de ruim zeshonderd stands waar Internetbedrijven hun nieuwste waren onder de aandacht, en waar mogelijk aan de man, proberen te brengen.

Fall Internet World
1998
Bezoekers van Fall Internet World 1998 (Foto Earthcam)
De meeste bedrijven lijken niet veel vertrouwen te hebben in hun eigen ideeën. Fall Internet World is namelijk een circus: men probeert hier op allerlei idiote manieren de aandacht te trekken, waarbij het product zelf een bijzaak lijkt. De een verloot een reis om de wereld, de ander een nieuwe Volkswagen Kever, de volgende een Palm PC en weer een ander een heuse Sport Utility Vehicle. De catch is steeds dat je de presentatie moet uithoren voordat je mag meedoen met al die loterijen. Sporthelden delen handtekeningen uit, er worden bioscoopkaartjes weggeven en je kunt een ritje door de stad maken met een stretch limousine.


>>> Lees verder

NRC Webpagina's
15 OKTOBER 1998


Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)