U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Telecom

Cahier Veiling mobiele-telefoniefrequenties

Frequentieveiling in
Nederland

Nieuws

Achtergrond

Frequentieveilingen in het buitenland

Europa

Verenigd Koninkrijk

Duitsland

Links






Reacties

Inval bij telesector in Italië om UMTS

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 28 OKT. De Italiaanse antikartelinstantie heeft gisteren invallen gedaan bij twintig kantoren van telefoniebedrijven in Rome, Milaan en Turijn.

De instantie verdenkt de bedrijven ervan dat ze het onderling op een akkoordje hebben gegooid bij de veiling van de UMTS-etherfrequenties voor mobiel internetten. Dat meldt de Financial Times vandaag. De veiling was onverwacht snel geëindigd nadat een van de kandidaten, het mobiele telecombedrijf Blu, zich al na twee dagen uit de veiling had teruggetrokken. Toen viel er niets meer te veilen, aangezien er evenveel frequentieblokken als kandidaten over waren. Daardoor leverde de veiling veel minder op dan verwacht.

De antikartelinstantie denkt dat het doorgestoken kaart is. "We willen weten of de ongewone uitkomst van de veiling het gevolg kan zijn van een onderonsje tussen Blu en een van de concurrenten, met als doel de veiling snel te laten eindigen," zei een betrokkene bij het onderzoek.

Italiaanse aandeelhouders van BLU - geleid door de autoweggroep Autostrade - hebben bij herhaling gezegd dat Blu legaal heeft gehandeld tijdens de veiling. Volgens hen heeft Blu zich van de veiling teruggetrokken omdat er voortdurende onenigheid was met British Telecommunications over de omvang van zijn belang in het mobiele telecombedrijf.

Maar het Italiaanse kabinet maakte deze week duidelijk dat het de vroegtijdige terugtrekking van Blu "ongebruikelijk" vond.

NRC Webpagina's
28 oktober 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad