U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
     
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

 INTRODUCTIE
 TOEGANG TOT VOEDSEL
 VERKLARING VAN ROME
 TRANSGENE
 IRRIGATIE
 ARMSTEN
 AQUACULTUUR
 OVERIGE BERICHTEN
 KAARTEN & GRAFIEKEN
 LINKS

Gedurende de Wereldvoedseltop (13 tot en met 17 november) kunt u op deze pagina de actuele nieuwsberichtgeving betreffende de Wereldvoedseltop raadplegen.

 • VN-voedseltop eindigt in hoop en scepsis
  De Wereldvoedseltop is geëindigd in een mengeling van hoop en scepsis. Hoop dat honger hoger op de politieke agenda komt te staan, scepsis dat de top alleen maar veel papier heeft opgeleverd en voor tienduizend delegatieleden voornamelijk een prettig verblijf in Rome heeft betekend.
  datum: 18 november 1996


 • Castro hekelt "gebrek aan ambitie' Wereldvoedseltop
  De gisteren afgesloten Wereldvoedseltop vertoont volgens de Cubaanse leider Fidel Castro een schandalig gebrek aan ambitie in zijn actieplan. Bij dit document zijn door vijftien landen formele reserves aangetekend.
  datum: 18 november 1996


 • Voedseltop in Rome in teken van hulp aan arme boeren; 'Platteland is te lang genegeerd'
  Een sleutelwoord op de Voedseltop in Rome is plattelandsontwikkeling. Veel niet-gouvernementele organisaties roepen al jaren dat hulp aan arme boeren de beste manier is om armoede en honger te bestrijden en de voedselproduktie te verhogen zonder grote schade voor het milieu. Ook de Wereldbank heeft nu een mea culpa uitgesproken en gezegd dat hij zich heeft vergist door de steun voor landbouw in de Derde Wereld te verminderen.
  datum: 16 november 1996


 • Premier Kok op top in Rome: Bevolkingsgroei sleutel tot einde van de honger
  De sleutel tot pogingen om een einde te maken aan de honger in de wereld is volgens premier Kok bevolkingspolitiek. ,,Het is een illusie om te denken dat we de voedselzekerheid in de wereld kunnen vergroten als de huidige trend in de bevolkingsgroei aanhoudt,'' aldus Kok.
  datum: 16 november 1996


 • Diouf houdt voedseltop vooral sober
  Met de Wereldvoedseltop in Rome wil Jacques Diouf, de directeur-generaal van de FAO, op twee manieren een visitekaartje afgeven. Hij wil de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties en zichzelf in het zonnetje zetten, en tegelijkertijd laten zien dat een top niet per se handenvol geld hoeft te kosten.
  datum: 15 november 1996


 • Ahold ziet rol voor zichzelf bij voedselzekerheid
  Kan Albert Heijn ook een rol spelen in de mondiale voedselzekerheid? Zeker, zegt Fons Schmid van Ahold. Hij lobbyt in Rome voor de Europese levensmiddelenhandel en was gisteren bij een forum over de voedingsindustrie. In het hoofdstuk distributie denkt Ahold veel kennis te kunnen overdragen aan landen als China en Brazilië. In veel landen is de verspreiding van voedsel immers een groot probleem en ligt het te bederven.
  datum: 15 november 1996


 • "Uitgaven katten- en hondenvoer overstijgen FAO-budget"
  Sommige Westerse landen laten regelmatig kritiek horen op de FAO. Zij vinden dat die te bureaucratisch werkt, teveel kost en weinig effectief is. Met name de Verenigde Staten betalen hun contributie met mondjesmaat, net genoeg om niet te worden geroyeerd als lid. De directeur- generaal van de FAO, Jacques Diouf, haalde gisteren fel uit naar dergelijke rekenmeesters. Die hebben volgens hem hun prioriteiten verkeerd liggen.
  datum: 14 november 1996


 • Voedseltop tegen achtergrond van honger in Zaïre
  Met een oproep van de paus tot schuldenverlichting voor de armste landen en van VN-secretaris-generaal Boutros-Ghali voor onmiddellijke hulp aan de vluchtelingen in Zaire is vanmorgen in Rome de Wereldvoedseltop geopend.
  datum: 13 november 1996


 • Laatste top van de eeuw ontregelt Rome
  Het wordt de laatste mondiale top van de eeuw, en daarom moeten de Romeinen zoveel mogelijk binnenblijven, mogen de scholieren twee uur later beginnen, slaat de metro een halte over en zal het toch al chaotische verkeer in de eeuwige stad op veel plaatsen waarschijnlijk helemaal vast komen te zitten.
  datum: 12 november 1996


 • NRC Webpagina's
  18 november 1996

      Bovenkant pagina

  NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) NOVEMBER 1996