U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

Dossier Clickfonds

Nieuws

Achtergrond

Chronologisch overzicht

Opinie

Links

Vertraging 'Clickfonds'

Door een onzer redacteuren
AMSTERDAM, 7 FEBR. Opschudding vanmorgen bij de Amsterdamse rechtbank tijdens de hervatting van de processen tegen drie verdachten in het beursfraude-proces ('Operatie Clickfonds').

Nadat twee van de drie advocaten de afgelopen dagen vergeefs hadden gepleit voor vervanging van de rechters van de Clickfondskamer (een zogenoemd wrakingsverzoek) zou nu dan eindelijk een begin kunnen worden gemaakt met de behandeling van de zaken tegen drie voormalige werknemers van het effectenkantoor Strating Effecten. Maar tot veler verrassing kwam ook de raadsman van de derde verdachte, B. Fibbe, met een wrakingsverzoek.

In afwachting van nóg een zitting van de wrakingskamer kon raadsman V. Koppe, die gisteren zijn wrakingspoging zag stranden, nog wel beginnen aan zijn verweer voor de Clickfondskamer. Daarin vroeg hij om niet ontvankelijkheid van het openbaar ministerie. Volgens Koppe is er onder meer sprake van "een van de meest bedenkelijke vormen van klassenjustitie" omdat het OM wel zijn cliënt vervolgt wegens betrokkenheid bij coderekeningen en grote banken die daar ook aan meewerkten, zoals ABN Amro of de Kas Associatie, buiten schot laat.

NRC Webpagina's
7 februari 2001



    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad