U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

75 jaar Avro
Bubblegum tv
(Tv-series uit '60 en '70)
Toppop prijsvraag
Tv tunes
TV10
(Met uitgebreide linklijst) Nederlandse omroepenLink FM
(Muziek op Internet)
Dwarsverbanden
(Over oude televisieseries)
Out of control
(Populaire cultuur aan het eind van het millennium)
Achter het web
(Internetontwerpers)

 

 

"De voorloper van de surprise- en playbackshows' noemt presentatrice Ria Bremer het jeugdprogramma Stuif es in. Iemand die beweerde het snelst iemand te kunnen kaalknippen mocht dit bewijzen, een jongen die André Hazes, compleet met opgeplakt borsthaar nadeed, werd verrast door de échte Hazes die tijdens de act opkwam.

Belangrijkste van het programma dat 18 jaar liep was echter dat kinderen, zoals Bremer het noemt, "vertelden wat ze belangrijk vonden'. Zo kwamen onderwerpen als lezen met je voet in je nek en de allerlangste ijspegel aan je huis aan de orde, maar ook blindheid en suikerziekte. Vast onderdeel van Stuif es in was De Balk waaraan allerlei door klassen opgestuurde zelfgeknutselde objecten hingen. De objecten die eraf werden geplukt bepaalden wie er naar de Stuif es in-tent (of -trein of -studio) mocht komen.

Ria Bremer
Ria Bremer met een winnaar van de gouden stuiver

Zaterdagmiddag (16:00) blikken Bremer - inmiddels zo'n 35 jaar verbonden aan de Avro - en "geestelijk moeder' Mieke Benda terug op het programma. Met fragmenten, bekende Nederlanders die toentertijd op bezoek kwamen en amateur-artiesten die eens de "gouden stuiver' wonnen en nog altijd optreden. (Foto: Archief NRC)

NRC Webpagina's
2 APRIL 1998Toppop
Voor de vuist weg
Mies Bouwman
Stuif es in


   Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl / MAART 1998 )