U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  B I N N E N L A N D
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
RET

Controleurs van tram mishandeld

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 22 FEBR. Bij een massale vechtpartij op een tramhalte bij de Heemraadssingel in Rotterdam zijn gistermiddag drie tramcontroleurs en een trambewaker in elkaar geslagen. Zij werden door een groep van zo'n twintig jongeren met onder meer een hamer bewerkt.

De politie slaagde er rond half zes in de mannen uit een grote groep omstanders te ontzetten. Aanhoudingen zijn niet verricht. De vechtpartij begon toen de RET-medewerkers in de tram een man wilden aanhouden die geen kaartje had. De man verzette zich hevig. Hierop werd hij bij de Heemraadssingel naar buiten gebracht en in bedwang gehouden, in afwachting van de politie. De zoon van de man viel de vier RET'ers aan, geholpen door zo'n twintig jongeren die in de buurt stonden.

De vier mannen zijn met verwondingen aan het gezicht overgebracht naar het St. Franciscus Gasthuis. Zij hebben het ziekenhuis inmiddels verlaten. Uit solidariteit met de slachtoffers heeft het personeel van RET, de regionale vervoerder, gisteravond vanaf half negen het werk op lijn 7 naar Spangen, waar het incident zich voordeed, enige tijd neergelegd.

Begin januari is RET met een groot veiligheidsproject begonnen. Zo zijn er proeven met cameratoezicht in de trams en meer controle. De RET zegt "ontdaan" te zijn over het incident, maar is niet verrast. "De agressie in de trams is hoog", aldus een woordvoerder.

NRC Webpagina's
22 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad