U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  V O O R P A G I N A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
Bosschap Nederland

Ministerie van VROM


Waarschuwing: geen bouw op bosgrond

Door onze correspondent
APELDOORN, 13 FEBR. De provincie Gelderland stuurt een brief naar 113 eigenaren van bosgrond in de buurt van Beekbergen, waarin wordt benadrukt dat hun grond niet bestemd is om op te bouwen.

Aanleiding voor de brief zijn advertenties van het bedrijf Loohuis Bathem in het Reformatorisch Dagblad, waarin bosgrond te koop wordt aangeboden met de suggestie dat er in de toekomst kan worden gebouwd.

Ondernemer Beekman van Loohuis Bathem bevestigt dat zijn advertenties suggereren dat er op de grond mag worden gebouwd. "Maar later breng ik het weer terug tot de ware proporties." Veehandelaar H. Achterberg, die grond van Beekman heeft gekocht en zich gedupeerd voelt, heeft andere ervaringen. "Tijdens een bezichtiging wees Beekman naar bungalows in de buurt en zei dat het die mensen ook gelukt was de bestemming te wijzigen." Achterberg heeft een meldpunt opgericht voor 'slachtoffers' van de boshandelaar.

Volgens directeur R. van Woudenberg van de Nederlandse Vereniging van Boseigenaren verkopen tal van 'semi-makelaars' klein bosrijk bezit, met het verhaal dat er mag worden gebouwd, hoewel dat maar zelden is toegestaan. "Het is kwalijk dat dit gebeurt, maar ook de koper moet zich goed informeren."

Zakenman Beekman verklaart op dit moment geen grond in Nederland meer te hebben en wil de rest van het jaar vrijnemen om daarna in 2002 'volgens hetzelfde systeem' grond te gaan verkopen in Duitsland.

NRC Webpagina's
13 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad