U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

N R C   H A N D E L S B L A D  -  F I L M  &  V I D E O
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

Kort Nieuws

Anne-Marie Miéville in Rotterdam

Door onze kunstredactie
ROTTERDAM, 20 DEC. Het International Film Festival Rotterdam (24 januari - 4 februari 2001) heeft naast de Zweed Roy Andersson als tweede 'filmmaker in focus' Anne-Marie Miéville geselecteerd. Van de Zwitserse Miéville, levenspartner van Jean-Luc Godard, worden drie korte en vier lange speelfilms vertoond, waaronder de internationale première van Après la réconciliation. Ter gelegenheid van de vertoning van hun nieuwe film Otesánek exposeert het Tsjechische echtpaar Jan Svankmajer en Eva Svankmajerova tijdens het festival in het Chabot Museum een selectie uit hun grafiek, objecten en installaties. Onder het motto Lof der zotheid worden in het festival een aantal nieuwe komedies vertoond. Vijf films, uit Thailand, China, Zuid-Korea, Duitsland en Uruguay, zijn tot nu toe geselecteerd voor de Tiger-competitie. Verwachte sterren in Rotterdam zijn Charlotte Rampling (Sous le sable), Juliette Binoche (Code: inconnu) en Tony Leung en Maggie Cheung (In the Mood for Love).

Ruim 8 miljoen voor cv Minoes

Door onze kunstredactie
AMSTERDAM, 20 DEC. Deze maand zijn de opnamen begonnen voor de verfilming van Annie M.G. Schmidts kinderboek Minoes. De film is een productie van Bos Bros (Abeltje) en wordt geregisseerd door de Belg Vincent Bal. De hoofdrollen worden gespeeld door Carice van Houten als Minoes en Theo Maassen als Tibbe, naast Jack Wouterse, Pierre Bokma, Hans Kesting en Olga Zuiderhoek. De première wordt verwacht op 6 december 2001. Van het budget van 13 miljoen gulden is een groot deel afkomstig van 330 participaties van elk 25.000 gulden in een fiscaal gunstige commanditaire vennootschap, gearrangeerd door Fine BV.

Pathé verlaat bioscoopladder

Door onze kunstredactie
AMSTERDAM, 20 DEC. Zeer waarschijnlijk zal de programmering van Pathé Cinemas met ingang van volgende maand niet meer te vinden zijn in de wekelijks in de dagbladen gepubliceerde bioscoopladder. De marktleider in de drie grote steden vindt de kosten van deze advertentie te hoog en denkt nog na over een andere vorm om het publiek mee te delen wat er in de Pathé-bioscopen te zien valt. De andere bioscopen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag gaan wel door met de ladder. Het Franse bedrijf Pathé maakte vorige week bekend een fusie aan te gaan met de theatergroep Gaumont, die in Nederland geen bioscopen bezit.

NRC Webpagina's
20 DECEMBER 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad