U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

N R C   H A N D E L S B L A D  -  F I L M  &  V I D E O
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

Kort Nieuws

Amerikaanse thriller in Amsterdam

Door onze kunstredactie
AMSTERDAM, 18 OKT. In Amsterdam vinden de opnamen plaats voor de Amerikaanse thriller Soul Assassin. De film met een budget van 20 miljoen gulden wordt gecoproduceerd door de maatschappij Fu Works van de Nederlandse producent en distributeur San Fu Maltha. Hoofdrolspelers in het regiedebuut van de Amerikaan Larry Malkin zijn Skeet Ulrich (Ride with the Devil) en Kristy Swanson (Buffy the Vampire Slayer). Kleinere rollen zijn weggelegd voor de Nederlandse acteurs Derek de Lint, Thom Hoffman en Antonie Kamerling.

Gestolen Oscarbeelden

LOS ANGELES, 18 OKT. John Willie Harris, broer van de man die vlak voor de Oscar uitreiking in maart de gestolen Oscarbeeldjes terugvond, wordt door de politie van Los Angeles verdacht van het stelen van de beeldjes. Harris broer Willie Fulgear, kreeg voor het terugbrengen van de beeldjes 50.000 dollar en kaartjes voor de prijsuitreiking. Fulgear zou de beeldjes in een vuilnisbak hebben gevonden. De politie wil niet zeggen of ook Fulgear verdacht wordt van betrokkenheid bij de diefstal. (AP)

Vincent Canby overleden

NEW YORK, 18 OKT. Afgelopen zondag overleed in New York de Amerikaanse film- en toneelcriticus Vincent Canby (76). In de periode 1965-1993 schreef Canby recensies en beschouwingen voor The New York Times en groeide in die hoedanigheid uit tot de meest invloedrijke filmcriticus van Amerika. Na zijn afscheid van de filmredactie schreef Canby vooral over toneel. Voordat hij bij The New York Times in dienst kwam, schreef Canby voor het filmvakblad Variety (AP).

Blair Witch Project II

LOS ANGELES, 18 OKT. Vandaag wordt op Internet een grote campagne gestart ter promotie van het vervolg op The Blair Witch Project, een als documentaire gepresenteerde film met een zeer laag budget die wereldwijd mede dankzij internet een groot succes werd. Op internet begint vandaag de campagne op www.blairwitchwebfest.com. De eerste film kostte 30.000 dollar, het vervolg heeft een budget van 12 miljoen dollar. (Reuters)

NRC Webpagina's
18 OKTOBER 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad