M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Naast zijn rechtenstudie werkte Barry Schwarz (28) als free lance vormgever en barkeeper. Het ontwerpen won het van de juristerij en de horeca.

(Foto Rien Zilvold)

Momenteel werkt Schwarz als art director voor het Internetbedrijf Netgate dat zich bezighoudt met het ontwerpen en ontwikkelen van websites tot het aanleggen van netwerk-koppelingen. Voor de Amsterdamse kunstenaarssociëteit Arti et Amicitiae maakte hij he t ontwerp voor de Spinoza-online-tentoonstelling (www.arti.nl/spinoza). Hiervoor werden acht kunstenaars uitgedaagd Spinoza's gedachtengoed in één beeld weer te geven.

Ook het ontwerp van de site van het PTT Internet Center is van zijn hand (www.eteringschans.com). Schwarz gelooft in een goed evenwicht tussen ontwerp en techniek: ,,Veel websites zijn te eenzijdig. Ze zijn of al leen grafisch mooi of technisch goed, maar heel lelijk.'' De jonge designer heeft ook een eigen ontwerpbureau, Dizplay, dat zich vooral richt op driedimensionaal ontwerpen en animaties voor bijvoorbeeld reclamespotjes, waarvan er ook een te zien was op he t jongeren muziekstation MTV. In de toekomst zien alle websites er zo uit, hoopt Schwarz. ,,Als kleine tv-stationnetjes.''

spinoza

De Spinoza-tentoonstelling.


Zie ook in deze serie:
Marjolijn Ruyg (9 februari 1998)

NRC Webpagina's
10 FEBRUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)