U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Reorganisatie bij PTT Telecom

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 10 DEC. PTT Telecom gaat drastisch reorganiseren met het oog op de groeiende concurrentie. Het bedrijf zal meer aandacht aan de verkoop besteden. Het zwaartepunt zal daardoor sterker bij de regio's van PTT Telecom komen te liggen. Hier wil het bedrijf meer mensen inzetten. Die moeten elders uit de organisatie komen.

De hele operatie, die alle 30.000 werknemers raakt, zal volgens PTT Telecom geen arbeidsplaatsen kosten. Het personeel is gisteren van de veranderingen op de hoogte gesteld. Topman Verwaaijen zou vanmiddag nadere mededelingen doen.

PTT Telecom splitst zichzelf in drie onderdelen, te weten Infrastructuur, Verkooporganisatie en Innovatiebedrijf. In de regio's komen zogeheten 'service providers'. Deze centra krijgen een grotere verantwoordelijkheid en bevoegdheid om de klant op zijn wenken te bedienen. Andere onderdelen worden ondersteunende diensten van de verkooporganisatie. Voor het onderdeel Netwerk Bouw zoekt Telecom een ,,strategische partner''. Vakbondsbestuurder A. Lohman van de CFO maakt zich zorgen of alle werknemers wel in staat zijn de omslag te maken. ,,Een monteur moet verkoper worden. Dat vraagt veel om- en bijscholing. Als het mensen niet lukt mee te komen, moet moederbedrijf KPN zich ook inspannen om hen elders in het concern te herplaatsen.''

De reorganisatie kan de overplaatsing van mensen naar andere vestigingen tot gevolg hebben. Om de overgang soepel te laten verlopen komt er een mobiliteits- en opleidingsprogramma. De eerste contouren zien er volgens de bonden redelijk uit. Op 19 december overlegt het bedrijf met de bonden over de reorganisatie. ,,Ik ben niet ongelukkig met de toezegging dat er geen arbeidsplaatsen verdwijnen'', aldus Lohman.

Als onderdeel van de veranderingen vroeg PTT Telecom aan het personeel ideeën te spuien. Dit leverde ruim 2500 reacties op. Het bedrijf concludeerde dat de organisatie doorzichtiger moet worden, met heldere lijnen en duidelijke verantwoordelijkheden en bevoegdheden.

NRC Webpagina's
10 DECEMBER 1996


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)