U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Sport7 vraagt surseance aan

Door een onzer redacteuren
AMSTERDAM, 10 DEC. Sport7 vraagt vanmiddag bij de Amsterdamse rechtbank uitstel van betaling aan. De rechtbank zal vervolgens een bewindvoerder aanwijzen die zal onderzoeken hoe het verder moet met het tv-station dat in de nacht van zondag op maandag zijn uitzendingen staakte.

Volgens de woordvoerder van het tv-station is de surseance gisteren nog niet aangevraagd omdat ,,we de afwikkeling richting het personeel belangrijker vonden''. Sport7 verwacht een ,,juridisch steekspel'' met de KNVB omdat de voetbalbond in de ogen van de televisiezender zijn verplichtingen niet is nagekomen. Sommige belangrijke wedstrijden konden niet worden uitgezonden.

Afgelopen vrijdag besloten de aandeelhouders van Sport7 (ING, Philips, KPN, Nuon, de Telegraaf, Joop van den Ende en John de Mol) de oplopende verliezen niet langer te financieren en de zender failliet te laten gaan. De journalistenvakbond NVJ verwachtte vanmiddag nog overeenstemming te bereiken met de directie van Endemol Sports bv over een sociaal plan voor de afvloeiïng van de circa honderd werknemers. Endemol Sports was de belangrijkste programmaleverancier van Sport7. Bij het bedrijf Sport7 spelen de vakbonden voorshands geen rol.

Volgens de Sport7-woordvoerder hebben de aandeelhouders gisteren beloofd alle werknemers tot en met eind januari door te betalen - in afwachting van het opstellen van een sociaal plan in overleg met de vandaag te benoemen bewindvoerder van de onderneming. Formeel kan een bedrijf in surseance van betaling zelf geen salaris uitkeren.

Een aantal kabelexploitanten dat Sport7 in een zogenoemd pluspakket had opgenomen, heeft besloten de prijs van dit pakket te verlagen.

In Amsterdam bijvoorbeeld brengt kabelexploitant vijf gulden in mindering, en geeft de abonnees bovendien het abonnementsgeld van 19,95 gulden over december terug. Van het Amsterdamse pluspakket maken nog acht zenders deel uit, maar aangenomen wordt dat de ongeveer drieduizend abonnees van het Amsterdamse pluspakket vooral op Sport7 zijn afgekomen.

NRC Webpagina's
10 DECEMBER 1996


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)