U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Telecom

Dossier UPC

Nieuws

Achtergrond

Financieel

Kabel

Internet (Chello)

Media

Kabeltelefonie

Bedrijfsprofiel

Links






Reacties

Déminor staakt actie tegen UPC

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 26 JAN. Het onderzoeksbureau Déminor stopt met zijn actie tegen de kabelmaatschappij UPC. Een grootaandeelhouder van Déminor heeft belangen in Canal Plus, een concurrent van UPC. Daardoor ontkomt Déminor niet aan de schijn van belangenverstrengeling.

"We zijn er niet in geslaagd deze onjuiste schijn uit de wereld te helpen", aldus vanmorgen P. Frentrop, directeur van de Nederlanse vestiging van Déminor. Eerder deze week werd duidelijk dat het Belgische Deficom een belang heeft van 34 procent in Déminor. Deze Belgische moeder heeft op haar beurt een belang in Canal Plus in Polen. Bestuursvoorzitter Daniel Weekers van Canal Plus België is bij Deficom voorzitter van de raad van commissarissen. Het Franse Canal Plus is een concurrent van UPC, omdat het evenals de kabelmaatschappij internet- en televisiesignalen distribueert.

Volgens Frentrop staakt Déminor de actie op eigen initiatief. "Wij hebben de aandeelhouders die wij vertegenwoordigen verteld dat deze kwestie de aandacht van UPC zou afleiden. Dat is niet in het belang van de actie." Déminor wilde een procent van de aandelen UPC verzamelen om op de aandeelhoudersvergadering agendapunten aan de orde te kunnen stellen die te maken hadden met het bestuur van deze onderneming. Déminor pleitte onder meer voor onafhankelijke commissarissen. De institutionele beleggers PGGM en ABP hadden zich bij de actie van Déminor aangesloten. De pensieonfondsen zijn van plan hun actie tegen UPC voort te zetten. Hoe dat precies gaat gebeuren kon een woordvoerder van het pensioenfonds PGGM vanochtend nog niet aangeven.

NRC Webpagina's
26 januari 2001

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad