U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Telecom

Dossier UPC

Nieuws

Achtergrond

Financieel

Kabel

Internet (Chello)

Media

Kabeltelefonie

Bedrijfsprofiel

Links






Reacties

Kabelbedrijf UPC koopt 25 procent van Telewest

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 26 JUNI. Kabelbedrijf UPC neemt een belang van 25 procent in de Britse branchegenoot Telewest Communications, de op een na grootste leverancier van snel internet in Groot-Brittannië. Dat heeft UPC vanochtend bekendgemaakt.

Vorige maand werd de beursgang van UPC's internetdochter Chello uitgesteld wegens de besprekingen met Telewest. Een woordvoerder van UPC laat weten dat de beursgang voorlopig wordt aangehouden omdat "strategische besprekingen" met een tweede partij nog niet zijn afgerond. Naar verluidt gaat het om de internet-zoekmachine @HomeExcite.

UPC zoekt naar partners om de waardering van Chello te verbeteren. Telewest heeft 1,2 miljoen kabelabonnees en 1,7 miljoen miljoen klanten voor vaste telefonie. De deal met Telewest maakt deel uit van een transactie die UnitedGlobalCom (UGC, moederbedrijf van UPC) heeft gesloten met Liberty Media, waarmee UGC intensief samenwerkt. Liberty Media heeft een deel van zijn activiteiten in Europa (waaronder Telewest) en Latijns Amerika overgedragen aan UGC in ruil voor een belang in dat bedrijf. Met deze transactie is 5,2 miljard dollar (bijna 12 miljard gulden) gemoeid. UGC heeft Telewest vervolgens verkocht aan zijn Europese poot UPC, waar het een belang in had van 51 procent. UPC betaalt in aandelen, waardoor het belang van UGC stijgt tot 61 procent. De Latijns-Amerikaanse activiteiten van Liberty Media zijn ondergebracht bij UGC zelf.

NRC Webpagina's
26 juni 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad