U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Telecom

Nieuws

Achtergrond

Telecomaanbieders

Discussie

Cahier veiling mobiele-telefoniefrequenties

Organogram van de Nederlandse telecomsector

Links








Reacties

Telefonie plat door storing

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 20 APRIL. Een computerstoring heeft gisteren in heel Nederland het mobiele telefoonverkeer vanaf 13.15 uur drie uur stilgelegd. Ook op het vaste netwerk ontstonden problemen. Die waren volgens KPN om 18.15 geheel opgelost.

Volgens KPN was er een storing in een computer die functioneert als een schakel tussen het telefoonverkeer van KPN en andere telecomaanbieders. Daardoor kwam ook het verkeer stil te liggen van concurrenten die gebruikmaken van het netwerk van KPN. Mobiele bellers met dezelfde aanbieder konden wel met elkaar bellen. Ook het alarmnummer 112 was tijdens de storing te gebruiken.

Ten minste een van de concurrenten, aanbieder One.Tel, is van plan de schade te verhalen.

KPN zegt dat klanten met een zakelijk contract schade kunnen claimen.

Volgens KPN is de capaciteit van zijn netwerk meer dan voldoende om het zogeheten interconnectieverkeer van andere aanbieders te verwerken. Het telecombedrijf onderzoekt nog wat de oorzaak van de storing is.

Een woordvoerder van Opta zegt: "Dit zou heel goed te maken kunnen hebben met een gebrek aan capaciteit. Wij pleiten er daarom voor dat aanbieders met een dominante marktpositie wettelijk verplicht worden voldoende te investeren in hun netwerk."

NRC Webpagina's
20 april 2001

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad