U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Telecom

Nieuws

Achtergrond

Telecomaanbieders

Discussie

Cahier veiling mobiele-telefoniefrequenties

Organogram van de Nederlandse telecomsector

Links








Reacties

Nortel krimpt verder


TORONTO, 28 MAART. De Canadese telecomgroep Nortel Networks heeft gisteren bekengemaakt het aantal banen met nog eens 5.000 te moeten inkrimpen. Begin dit jaar werd al een personeelsvermindering van 10.000 aangekondigd.

Het concern zegt de sterk verlaagde winstprognose over het eerste kwartaal al niet meer te kunnen halen. Midden vorige maand werd de alarmbel al geluid, met een waarschuwing dat de winst over het eerste kwartaal niet hoger dan 6,3 miljard (Amerikaanse) dollar zou uitkomen en dat het bedrijfsresultaat zou uitkomen op een verlies van 4 dollarcent per aandeel. Nu zegt Nortel dat de kwartaalwinst tussen de 6,1 en 6,2 miljard dollar zal belopen, maar het bedrijfsresultaat staat op een verlies van 10 tot 12 dollarcent per aandeel.

Maar voor het hele jaar past de telecomgroep zijn groeivoorspellingen nog niet aan. Volgens de directie is de conjunctuur zo aan het omslaan dat een voorspelling onmogelijk is. Vorige maand verwachtte de directie nog een omzetgroei van 15 procent voor 2001 en 10 procent stijging van het bedrijfsresultaat, maar dat was al mager vergeleken bij eerdere voorspellingen van een toename voor beide cijfers met 30 procent.

Nortel geldt als een voortrekker in de technologiesector. De jongste winstwaarschuwing sluit aan bij de sombere voorspellingen voor het lopende kwartaal van Cisco Systems, wereldleider in de productie van netwerkapparatuur voor het internet. (AP)

NRC Webpagina's
28 maart 2001

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad