U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Telecom

Nieuws

Achtergrond

Telecomaanbieders

Discussie

Cahier veiling mobiele-telefoniefrequenties

Organogram van de Nederlandse telecomsector

Links








Reacties

Orange naar beurs tegen laagste koers

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 13 FEBR. France Telecom heeft dochter Orange (mobiele telefonie) voor de laagst mogelijke prijs naar de beurs gebracht. De opbrengst van de beursgang bedraagt hiermee 6,3 miljard euro (13,88 miljard gulden). Daarnaast zijn ook obligaties uitgegeven ter waarde van 2,7 miljard euro die in latere instantie in aandelen kunnen worden omgezet.

De inschrijving op de aandelen was 2,6 maal overtekend. De handel in de aandelen Orange zou aan het begin van de middag starten op de effectenbeurzen van Parijs en Londen. Institutionele beleggers betalen 10 euro per aandeel, zo heeft France Telecom vanochtend bekendgemaakt. Particuliere beleggers krijgen per aandeel een korting van 0,5 euro. Vorige week werd de mogelijke prijs van het aandeel - de zogeheten bandbreedte - verlaagd tot minimaal 9,5 en maximaal 11 euro, wegens gebrek aan belangstelling. De aanvankelijke bandbreedte lag zo'n 20 procent hoger. Beleggers leken France Telecom vanochtend in eerste instantie te belonen voor de lage uitgifteprijs, waardoor de kans op een mislukking kleiner wordt. Het aandeel steeg van 84 tot boven de 85 euro. Aan het eind van de ochtend zakte het aandeel toch weer onder de 84 euro. Ook andere telecombedrijven die hun mobiele dochterbedrijven dit jaar naar de beurs willen brengen leken vanochtend te profiteren. Het aandeel van KPN steeg met bijna 3 procent tot 14, 65 euro.

France Telecom heeft bijna 13 procent van Orange, het tweede mobiele telefoniebedrijf van Europa, naar de beurs gebracht. De totale waarde van Orange komt uit op 48,7 miljard euro. Dat is minder dan een derde van de waarde die France Telecom in mei vorig jaar aan het bedrijf toekende. Met de opbrengst van de beursgang wil France Telecom onder meer de schuldenlast van 60 miljard euro terugbrengen.

NRC Webpagina's
13 februari 2001

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad