U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Telecom

Nieuws

Achtergrond

Telecomaanbieders

Discussie

Cahier veiling mobiele-telefoniefrequenties

Organogram van de Nederlandse telecomsector

Links








Reacties

Overheid op vingers getikt om UMTS

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 13 OKT. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat moet alsnog de bezwaren die telecombedrijf Versatel had aangetekend tegen de opzet van de in juli gehouden UMTS-veiling in behandeling nemen. Dat heeft de rechter in Amsterdam vanochtend besloten.

Volgens Versatel is door de uitspraak van de rechter de weg vrijgemaakt voor "alle inhoudelijke zaken" die het telecombedrijf heeft aangespannen tegen de overheid. Tot nu toe is vooral over formele kwesties geprocedeerd. Verkeer en Waterstaat moet op inhoudelijk gronden uitleggen waarom de bezwaren van Versatel indertijd niet in behandeling zijn genomen.

"Feitelijk betekent de uitspraak dat het ministerie opnieuw een besluit moet nemen over het houden van de veiling en dat alle bezwaren van Versatel in dat nieuwe besluit moeten worden meegenomen", aldus de woordvoerder van Versatel. "In het uiterste geval kan de veiling ongeldig worden verklaard."

Versatel vindt dat door de opzet van de veiling van UMTS-vergunningen - voor geavanceerde mobiele telefonie - vooral bestaande mobiele operators (KPN, Libertel, Telfort, Ben en Dutchtone) zijn bevoordeeld. Voor nieuwkomers op de markt was de veiling onaantrekkelijk. Uit onderzoek van deze krant bleek dat de overheid vooral goed heeft geluisterd naar de wensen van ex-monopolist KPN.

De Tweede Kamer houdt volgende week donderdag een debat over de UMTS- veiling. De Kamer heeft vragen over de voorbereiding, opzet en het bij vlagen onordelijke verloop van de veiling.

NRC Webpagina's
13 oktober 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad