U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Telecom

Nieuws

Achtergrond

Telecomaanbieders

Discussie

Cahier veiling mobiele-telefoniefrequenties

Organogram van de Nederlandse telecomsector

Links








Reacties

Fr. Telecom praat met Equant


PARIJS, 11 OKT. France Télécom heeft vanochtend bevestigd in gesprek te zijn met de zakelijke telecomaanbieder Equant, die statutair in Nederland is gevestigd. Het Franse concern verwacht dat daaruit onder de huidige marktomstandigheden nog geen overname voorvloeit.

Equant circuleert al enige tijd als mogelijk nieuwe overnameprooi van France Télécom. Volgens de zakenkrant The Wall Street Journal kunnen op zijn vroegst volgende week beide partijen overeenstemming bereiken. Equant zou dan worden toegevoegd aan Global One, eveneens een telecomaanbieder voor zakelijke klanten. Global One is sinds begin dit jaar volledig eigendom van France Télécom.

Equant is in 1995 opgericht. Het biedt telefonie- en dataverkeer aan via het netwerk dat luchtvaartmaatschappijen gebruiken voor het reserveren van vluchten. In 1998 kreeg het bedrijf beursnoteringen in New York en Parijs.

Het consortium van luchtvaartmaatschappijen SITA wil af van zijn belang van 35 procent in Equant. France Télécom voerde eerder al gesprekken met Equant, maar die mislukten omdat men het niet eens werd over de prijs. (ANP)

NRC Webpagina's
11 oktober 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad