U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Telecom

Nieuws

Achtergrond

Telecomaanbieders

Discussie

Cahier veiling mobiele-telefoniefrequenties

Organogram van de Nederlandse telecomsector

Links








Reacties

KPN en NTT DoCoMo al bezig met UMTS

KPN en zijn Japanse partner NTT DoCoMo willen volgend jaar beginnen met een internetportaal voor mobiele telefonie. De beide telecomconcerns lopen daarmee vooruit op de introductie van het UMTS-netwerk, waarmee internetten via het mobieltje eenvoudiger wordt.

Voor de nieuwe activiteiten richten KPN en NTT DoCoMo een gezamenlijke onderneming op. Deze gaat zich vooralsnog richten op Nederland, Duitsland en België, waar KPN aanwezig is. Het is de bedoeling er een pan-Europees internetportaal van te maken voor onder meer nieuws, mobiel bankieren en spelletjes. (ANP)

AVR koopt grondreiniging Arcadis

Afvalbedrijf AVR heeft de afdeling grondreiniging van ingenieursbureau Arcadis overgenomen. De overname past in de groeistrategie van het afval- en milieuconcern. De divisie milieutechniek van Arcadis reinigt vervuilde grond en zuivert verder afvalwater en waterbodems. De omzet bedraagt enkele tientallen miljoenen guldens per jaar. AVR draait met 1700 medewerkers een omzet van 900 miljoen gulden. Het bedrijf werkt nationaal en internationaal in de gehele keten van afval- en milieuzorg.

Over de overnamesom doen partijen geen mededelingen. De NMa moet de verkoop nog goedkeuren. (ANP)

VNU en Consumentenbond geven reisinfo

VNU Tijdschriften en de Consumentenbond gaan samen reisinformatie aanbieden. Ze zullen daarvoor een bijbehorende internetsite opzetten. De partners richten een vennootschap op waarin VNU Tijdschriften een belang neemt van 51 procent. De uitgever verzorgt de distributie, abonnementenwerving en de losse verkoop. De Consumentenbond is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud en de onafhankelijke onderzoeken.

TVM koopt deel van Koops

De transportverzekeringsmaatschappij TVM heeft een deelneming van 25 procent genomen in Koops Furness. Het aankoopbedrag is niet bekendgemaakt. TVM ziet in het uitgebreide autodealernetwerk van Koops Furness een extra distributiekanaal voor haar verzekeringen.

Infotheek Groep boekt winst

Infotheek Groep heeft de eerste helft van dit jaar een nettowinst van 3,5 miljoen gulden behaald. Het Leidse automatiseringsbedrijf kende in januari een herstart, acht jaar nadat het failliet was verklaard. Grootaandeelhouder Van Leenen bracht toen enkele van zijn andere bedrijven (Restart Computers, Quality Spares, Infotheek Networks) onder in de nieuwe Infotheek Groep.

NRC Webpagina's
29 september 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad