U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Telecom

Nieuws

Achtergrond

Telecomaanbieders

Discussie

Cahier veiling mobiele-telefoniefrequenties

Organogram van de Nederlandse telecomsector

Links








Reacties

'Telstra-KPN gaan snel naar beurs'

Door een onzer redacteuren
AMSTERDAM, 5 JUNI. KPN Telecom noemt de berichtgeving over een komende beursgang van de alliantie van KPN met het satellietbedrijf Telstra 'voorbarig'. Volgens een bericht in de Britse zakenkrant Financial Times zou 'Station 12', de joint- venture van KPN en Telstra, al deze week de plannen voor de beursgang bekendmaken.

Knut Reed, de bestuursvoorzitter van Station 12, zou deze week in Londen onthullen dat de alliantie een beursnoteringen in Londen en de Verenigde Staten zal krijgen. Volgens een woordvoerder van KPN is de "juridische afwikkeling" van het samenwerkingsverband achter de rug en kan de "feitelijke vorming" van het bedrijf nu beginnen. "We willen de komende twee of drie jaar een track-record opbouwen en daarna is een beursgang pas aan de orde."

KPN en Telstra kondigden vorig jaar aan hun wereldwijde mobiele satellietactiviteiten te willen bundelen. KPN heeft een belang van 65 procent in Station 12, Telstra 35 procent. Bestuursvoozitter Reed wil door een agressief overnamebeleid de inkomsten het komende jaar verdubbelen. De huidige inkomsten worden geschat op 250 miljoen dollar. Volgens de Financial Times zou het nieuwe bedrijf een beurswaarde van ten minste 1 miljard dollar kunnen krijgen.

Station 12 huurt satellieten van bedrijven als Inmarsat en Intelsat en richt zich vooral op klanten die geen aansluiting kunnen krijgen op conventionele communicatiewerken. Het bedrijf claimt wereldwijd een marktaandeel van 24 procent te hebben op het gebied van satellietcommunicatie. Volgens een studie van ING is de markt voor mobiele satellietcommunicatie in 2004 4 miljard dollar groot.

NRC Webpagina's
5 juni 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad