U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Telecom

Nieuws

Achtergrond

Telecomaanbieders

Discussie

Cahier veiling mobiele-telefoniefrequenties

Organogram van de Nederlandse telecomsector

Links








Reacties

France Telecom dicht bij aankoop Orange


LONDEN, 27 MEI. France Telecom voert met het Britse mobiele telecombedrijf Vodafone exclusieve besprekingen over de overname van het eveneens Britse Orange. Dat zeggen bronnen dichtbij de onderhandelingen.

Met de overname van Orange zou France Telecom in Groot-Brittannië onder meer een licentie verwerven voor het aanbieden van mobiele telecommunicatie volgens de nieuwe en snellere zogeheten UMTS-standaard. France Telecom stapte ongeveer een maand geleden uit het biedingsproces in Groot-Brittannië toen het totaal bedrag van de biedingen uitkwam op omgerekend een kleine tachtig miljard gulden. Met de overname van Orange zou een bedrag gemoeid zijn van omgerekend meer dan 100 miljard gulden. Volgens financieel analisten zou een overname van Orange een belangrijke leemte vullen in het pan-Europese netwerk van het grootste telecommunicatiebedrijf van Frankrijk. "France Telecom heeft Orange nodig om twijfels weg te nemen over zijn Europese strategie", aldus analist E. Burkel van Handelsbanken. Ingewijden melden dat de gesprekken die gaande zijn tussen Vodafone en France Telecom al dinsdag aanstaande tot een akkoord zouden kunnen leiden. Op die dag presenteert het Britse Vodafone cijfers.

France Telecom was eerder deze week bezig met het verkrijgen van een lening van 20 miljard pond voor een deel van de financiering van Orange. Volgens betrokkenen krijgt France Telecom de voorkeur boven andere overnamekandidaten als het Finse Sonera en KPN, omdat het bereid is een relatief groter deel van de overnamesom contant op tafel te leggen. (Bloomberg)

NRC Webpagina's
27 mei 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)