U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Shell

Nieuws

Portret van de onderneming

Jaar- en kwartaalcijfers

Links

Woodside wijst Shell af


SYDNEY, 30 JUNI. Het bod van Shell om een meerderheidsbelang te krijgen in het Australische energieconcern Woodside is bij lange na niet voldoende. Na het voorstel tot in detail te hebben bestudeerd, beschouwt de directie het niet goed genoeg om het bod te accepteren en aan te bevelen aan de aandeelhouders.

Woodside heeft dit vrijdag laten weten. Een paar maanden geleden maakte Shell kenbaar zijn belang van ruim 34 procent te willen vergroten tot 60 procent. Daarvoor had het olieconcern 7,5 miljard Australische dollar (bijna 10,5 miljard gulden) over.

Shell heeft Woodside voorgesteld dat het zijn activiteiten in de opsporing en winning van olie in Australië helemaal en in Nieuw- Zeeland bijna helemaal overneemt. Ook wil het zijn minderheidsbelangen in twee projecten in Iran aan Woodside overdoen. Woodside moet de bijbehorende schulden overnemen en Shell met eigen aandelen betalen. Door dat laatste gaat het belang van Shell omhoog naar 60 procent.

Het Australische concern liet vanochtend verder weten dat de overname van de Shell-activiteiten niet past in zijn strategie. (ANP)

NRC Webpagina's
30 juni 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad