U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Olympische Spelen 2000

Nieuws

Verslagen

Sporters

Digitaal dagboek

Boemerang

Programma

Links

Goud voor Van Grunsven

Door een onzer redacteuren
SYDNEY, 30 SEPT. Nederland heeft vannacht op de Olympische Spelen met overwinningen van amazone Anky van Grunsven en wielrenster Leontien van Moorsel opnieuw twee gouden medailles behaald.

Van Moorsel voltooide haar gouden trilogie op de Spelen door met overmacht de de individuele tijdrit te winnen. Eerder behaalde ze gouden medailles op de achtervolging en de wegwedstrijd alsmede zilver in de puntenkoers.

De 31,2 kilometer lange tijdrit legde Van Moorsel af in 42 minuten. Daarmee had ze een voorsprong van 37 seconden op de Amerikaanse Mari Holden, die zilver won. Het brons ging naar de 41-jarige Française Jeannie Longo. Mirjam Melchers finishte met 44.12 als elfde.

Op Horsley Park nabij Sydney losten Anky van Grunsven en haar trouwe metgezel Gestion Bonfire vanmorgen de beloften in. Dankzij een voortreffelijke vrije kür op muziek, goed voor een zeldzame score van 86,05, mag de amazone uit Erp zich de komende vier jaar olympisch kampioene in de dressuur noemen.

Viacheslav Ekimov heeft op 34-jarige leeftijd de olympische titel op de individuele tijdrit veroverd. De Russische wielrenner versloeg over 46,8 kilometer de Duitser Jan Ullrich en de Amerikaan Lance Armstrong, die beiden favoriet waren. De Nederlanders Koos Moerenhout (26ste) en Erik Dekker (29ste) speelden geen rol van betekenis. De Cubaanse bokser Felix Savon evenaarde vandaag de prestatie van zijn landgenoot Teofilo Stevenson door voor de derde keer op rij olympisch kampioen (in de klasse tot 91 kilo) te worden. Zeiler Roy Heiner slaagde er niet in een bronzen medaille te veroveren in de Soling-klasse.

NRC Webpagina's
30 september 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad