U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Olympische Spelen 2000

Nieuws

Verslagen

Sporters

Digitaal dagboek

Boemerang

Programma

Links

Dressuurteam wint zilver

Door een onzer redacteuren
SYDNEY, 27 SEPT. De Nederlandse dressuurploeg heeft vandaag bij de Olympische Spelen in Sydney een zilveren medaille gewonnen. Duitsland prolongeerde zijn olympische titel. Bij het wielrennen op de weg veroverde de Duitser Jan Ullrich de olympische titel, voor zijn ploeggenoten bij Telekom, de Kazachstaan Alexander Vinokourov en de Duitser Andreas Klöden.

De tweede plaats was het hoogst haalbare voor de Nederlandse ploeg, die bestond uit kopvrouw Anky van Grunsven, Ellen Bontje, Coby van Baalen en Arjen Teeuwissen. In het individuele klassement bezet Van Baalen de derde plaats, met nog twee onderdelen, de Grand Prix Special (vrijdag) en de kür op muziek (zaterdag), op het olympische programma. De Duitse titelverdedigster Isabell Werth gaat aan de leiding, op de voet gevolgd door Van Grunsven.

Jan Ullrich was vandaag een klasse apart in de wielerwedstrijd op de weg. De Duitser had zijn zinnen gezet op de tijdrit, die zaterdag wordt verreden, en ligt met de gouden medaille die hij vandaag won drie dagen voor op zijn olympische schema.

De grote favoriet op de 800 meter, Wilson Kipketer, greep vanmiddag op de atletiekbaan naast de gouden medaille. De Keniaan, die voor Denemarken uitkomt, moest in de eindsprint zijn meerdere erkennen in de Duitser Nils Schumann. Het verschil tussen de twee was miniem: 1.45,08 om 1.45,14. De Algerijn Aissa Djabir Said-Guerni werd derde. De Verenigde Staten zijn vanmiddag olympisch honkbalkampioen geworden. Zij versloegen titelhouder Cuba met 4-0.

NRC Webpagina's
27 september 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad