NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Kosovo Conflict

Nieuws

Achtergrond

Conflict

Vluchtelingen

Etnische zuivering

Internet en Media

Links

Geschiedenis

De intocht van KFOR in Kosovo en de teloorgang van het Servische gezag is een nieuw hoofdstuk in de lange geschiedenis van de regio en de relaties tussen ServiŽrs en Albanezen. De geschiedenis van Kosovo, ServiŽ en AlbaniŽ in acht delen.

1389: het begin van een zwarte legende
(23 juni 1999)
De intocht van KFOR in Kosovo en de teloorgang van het Servische gezag betekenen een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de regio en de relaties tussen Serviërs en Albanezen. De geschiedenis van Kosovo, Servië en Albanië wordt kort geschetst in acht delen van een serie. Vandaag het eerste deel, over de periode tot de 19de eeuw.

1804: de Servische boerenopstand begint
(24 juni 1999 )
De intocht van KFOR in Kosovo en de teloorgang van het Servische gezag vormen een nieuw hoofdstuk in de lange geschiedenis van de regio. De geschiedenis van Kosovo, Servië en Albanië in acht delen. Vandaag deel twee, de periode 1804-1878.

1912: in Kosovo wordt het juk vervangen
De intocht van KFOR in Kosovo en de teloorgang van het Servische gezag is een nieuw hoofdstuk in de lange geschiedenis van de regio en de relaties tussen Serviërs en Albanezen. De geschiedenis van Kosovo, Servië en Albanië in acht delen. Vandaag het derde deel, de periode 1878-1914.

1918: een staat, maar niet voor de Kosovaren
(26 juni 1999)
De intocht van KFOR in Kosovo en de teloorgang van het Servische gezag is een nieuw hoofdstuk in de lange geschiedenis van de regio en de relaties tussen Serviërs en Albanezen. De geschiedenis van Kosovo, Servië en Albanië in acht delen. Vandaag het vierde deel, de periode 1914-1941.

1944: bevrijding, gevolgd door wraak
De intocht van KFOR in Kosovo en de teloorgang van het Servische gezag is een nieuw hoofdstuk in de lange geschiedenis van de regio en de relaties tussen ServiŽrs en Albanezen. De geschiedenis van Kosovo, ServiŽ en AlbaniŽ in acht delen. Vandaag het vijfde deel, de periode 1941-1974.

1974: autonomie verbreedt kloof
De intocht van KFOR in Kosovo en de teloorgang van het Servische gezag is een nieuw hoofdstuk in de lange geschiedenis van de regio en de relaties tussen ServiŽrs en Albanezen. De geschiedenis van Kosovo, ServiŽ en AlbaniŽ in acht delen. Vandaag het zesde deel, de periode 1974-1981.

1981: een kakkerlak leidt tot geweld
(30 juni 1999)
De intocht van KFOR in Kosovo en de teloorgang van het Servische gezag is een nieuw hoofdstuk in de lange geschiedenis van de regio en de relaties tussen Serviërs en Albanezen. De geschiedenis van Kosovo, Servië en Albanië in acht delen. Vandaag het zevende deel, de periode 1981-1989.

1989: het begin van het eind
(1 juli 1999 )
De intocht van KFOR in Kosovo en de teloorgang van het Servische gezag is een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de regio en de relaties tussen Serviërs en Albanezen. De geschiedenis van het gebeid in acht delen. Vandaag het achtste deel, de periode 1989-1999.

NRC Webpagina's
1 JULI 1999

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad